Ny medlemsbedrift i NHO Innlandet satser offensivt

Toten-bedriften Tokvam AS har nylig blitt medlem i NHO Innlandet, og har samtidig inngått en avtale med Felleskjøpet Agri om salg av veivedlikeholdsutstyr. Avtalen har en verdi på om lag 50 millioner kroner årlig.

Åge Skinstad (NHO), Frode Dahl (Fellskjøpet Agri), Finn Kristian Tokvam (Tokvam). Foto: Linn Alicia Slora Krisitansen.

Åge Skinstad (NHO), Frode Dahl (Fellskjøpet Agri), Finn Kristian Tokvam (Tokvam). Foto: Linn Alicia Slora Krisitansen.

Publisert 08.04.16

Innlandet

- Dette er den absolutt største avtalen Tokvam AS har gjort, og vi gleder oss til å vokse videre sammen med Felleskjøpet Agri. Et slikt langsiktig samarbeid sikrer både arbeidsplasser og muligheter til å utvikle bedriften videre. Vi kan trygt si at dette blir tidenes satsning på veivedlikehold, smiler daglig leder i Tokvam, Finn Kristian Tokvam.
 
Strategisk viktig partner

Frode Dahl, direktør maskin i Felleskjøpet Agri, mener denne avtalen er strategisk viktig.

-Vi har sett etter en samarbeidspartner som kan levere veivedlikeholdsutstyr til den profesjonelle delen av markedet. Det har vært viktig for oss å finne en leverandør som kjenner det norske markedet godt. Tokvam har vokst seg til å bli en sterk norsk merkevare innen veivedlikehold, og vi er stolte av at Tokvams produkter nå blir en del av vårt sortiment, sier Dahl.

100 millioner i omsetning og 15 nye årsverk

Tokvam startet opp som en bygdesmie på Toten mot slutten av 50-tallet og har gjennom årene utviklet seg til å bli en kvalitetsleverandør av snøfresere, snøploger og sand- og saltspredere som kan festes på traktorer og lignende spesialmaskiner. - For oss vil leveransene til Felleskjøpet trolig ha en verdi på omlag 50 millioner kroner årlig. Totalt sett tror vi avtalen vil føre til en sterk økning av Tokvams omsetning. På sikt er målet vårt å ha en omsetning på over 100 millioner kroner. For å håndtere en slik ordremengde vil vi ha behov for omlag 15 nye årsverk. Dette er stillinger som omfatter mekanikere, ingeniører og administrasjon, forklarer Tokvam.

Utvikling i Innlandet

Regiondirektør Åge Skinstad er glad for at Tokvam har blitt medlem i NHO, og er svært positiv til bedriftens fokus på trygge arbeidsplasser, sunn vekst og utvikling i Innlandet.

- Suksess er ferskvare, derfor er det viktig å utvikle seg hele tiden. Tokvam er et godt eksempel på en bedrift som ønsker å utvikle seg kontinuerlig. Det er bra at Tokvam velger å satse videre med base i Innlandet, og vi er stolt av at de har valgt å bli NHO medlem, sier Skinstad.

Styreleder i Tokvam, Kirsti Tokvam og Åge Skinstad. Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen.