Oppfordrer til å delta på Teltets dag

- Dette er en gyllen anledning for hele familien til å prøve ut telt og friluftsliv, sier Mette Lunde Sveen.

Teltets dag arrangeres 21. juni i forbindelse med Friluftslivets år. Gratis overnatting i telt og barnevennlige aktiviteter står på planen. I Hedmark og Oppland inviterer 15 campingplasser til arrangementet. Foto: Mette Sveen, Sveastranda Camping.

Teltets dag arrangeres 21. juni i forbindelse med Friluftslivets år. Gratis overnatting i telt og barnevennlige aktiviteter står på planen. Foto: Mette Lunde Sveen, Sveastranda Camping.

Publisert 28.05.15

Innlandet

Sveen er driver av Sveastranda Camping i Redalen, sammen med sin ektemann. Hun er også leder for den regionale nettverksgruppa for campingbedrifter i Hedmark og Oppland. I disse to fylkene inviterer 15 campingplasser til arrangementet. Hun mener at man ikke trenger å reise langt for å kose seg på tur.

Man trenger ikke reise langt for å kose seg på tur

- Vi ønsker å invitere til Teltets dag for å få flere ut på telttur og for å få folk fra nærområdet til å benytte seg av campingplassen. Camping er topp for alle aldersgrupper, jeg oppfordrer til å prøve!

Campingliv og rekreasjon

I følge arrangørene er hensikten med Teltets dag å synliggjøre de verdier som campingproduktet representerer og verdien av rekreasjon som campinglivet kan tilby. Teltets dag arrangeres i samarbeid med NHO Reiseliv, Norsk Turistutvikling og Nasjonalt Campingnettverk. Bakgrunnen for at de tok initiativet til Teltets dag akkurat i år, at 2015 er erklært som Friluftslivets år.

Femund Fjellstue ønsker velkommen

Vi gleder oss til gjestene kommer på Teltets dag

Tone og Rolf Eriksen er drivere av Femund Fjellstue i Elgå som ligger lengst nord øst i Hedmark fylke. Eriksen gleder seg over at Teltets dag skal arrangeres og forteller at de allerede har fått påmeldinger fra flere familier som ønsker å starte skoleferien med Teltets dag.

- Det er flere som kombinerer Teltets dag med en lenger ferie hos oss. Vi synes Teltets dag er et positivt tiltak for at folk kan ta seg tid til å slappe av, nyte friluftslivet og glede seg over naturen.

Femund Fjellstue kan lokke med at de besøkende kan ta seg en tur med M/S Fæmund II i "Innlandets hav". I tillegg har de to nasjonalparker, Femundmarka Nasjonalpark, og den litt mindre varianten, Gutulia Nasjonalpark i nærområdet.

- Vi kan by på unike naturopplevelser der vi til og med kan ha rein vandrende på tunet. Vi er heldige med beliggenheten rett ved Femundstien som har fantastiske turløyper for store og små.

Femund Fjellstue inviterer til Teltets dag. De kan tilby villmarks liv og naturskjønne omgivelser. Foto: Tone Eriksen, Femund Fjellstue.