Perry Hamar er månedens bedrift!

De har en lang tradisjon i bagasjen og fokus på kvalitet, kreativitet og service.

Isofaene i frisørsalongen sitter fire av de ansatte i Salong Perry på Hamar

Bakerst fra venstre: Caroline Gimse (faglig leder frisør), Christin Mjåseth (daglig leder og frisør), Emilia Posviashchonna (frisørlærling), Marit Jensvoll Bjerklund (faglig leder frisør). Fotograf: Ingvild Bergersen

Publisert 16.08.17

Innlandet, Månedens bedrift

- Her er mitt lille krypinn, sier Christin og viser vei inn til kontoret. Stort sett tilbringer hun tid i salongen sammen med kollegaene, men litt kontorarbeid kommer hun allikevel ikke unna.

Det ligger mye historie i navnet og i gründeren bak det

Christin Mjåseth er daglig leder i bedriften som gründeren Perry Wangsmo startet på Hamar i 1958. Senere etablerte han flere salonger i Hedmark og i Oslo. Christin har vært medeier i salongen på Hamar i 24 år. Selv om hun i dag er heleier av salongen, har hun valgt å bevare navnet. – Det ligger mye historie i navnet og i gründeren bak det, forklarer hun.

Månedens bedrift

 Til sammen har NHO Innlandet over 2000 medlemsbedrifter. Med Månedens bedrift viser vi mangfoldet i våre bedrifter gjennom å utmerke bedrifter som vi ser har gjort en ekstra god innsats. 

 Stor salong, med et bredt velværekonsept

Salongen oppleves som stor, romslig og moderne, og man kan godt forstå at folk kommer hit for å oppleve litt ekstra kvalitet og velvære. I dag er de trolig en av Hamars største salonger. De har 26 ansatte, fordelt på frisør, klippotek og hudpleie (hud, fot og spa).

- Hudpleie, eller skjønnhetspleie som det het den gang, var litt «fyord» og ble sett på som jålete når vi startet med det i 1967. I dag har både faget og etterspørselen blitt mye større, og det er denne avdelingen som vokser raskest hos oss, forklarer Christin.

 

Hudpleie er Perry Hamars raskest voksende virksomhet. Fra venstre: Anne Marte Narmo (fagansvarlig fotpleie), Gro Birgit Aaseth (fagansvarlig hud- og kroppspleie) og Christin Mjåseth (daglig leder). Fotograf: Ingvild Bergersen

#205

 

Frisørfaget står i sentrum

Vi skal være gode på hele bredden i frisørfaget

Salongen har stabile medarbeidere og stabile kunder. To av medarbeiderne har jobbet for salongen i 50 år, og noen av stamkundene har vært kunder der i like lang tid.

Christin mener faglig og personlig utvikling er viktig: - Vi skal være gode på hele bredden i frisørfaget, slik at frisørene opplever jobben som faglig interessant. Det er en styrke for oss at vi har et bredt og allsidig miljø, med både unge og erfarne frisører.

Rekrutterer gjennom lærlinger

Det er en glede å høre at Perry Hamar tar inn to nye lærlinger hvert år. I snitt har de til enhver tid 3-4 lærlinger.  Christin opplever lærlingene som motiverte og flinke. - De er vår hovedkilde til rekruttering og de hjelper oss også med å holde oss oppdaterte innen frisørfaget, forklarer hun.

Emilia Posviashchonna har vært med i et samarbeidsprosjekt mellom skolen og Perry Hamar, hvor hun fikk praktisk arbeidserfaring allerede fra første skoleår. Fotograf: Ingvild Bergersen

#205

Samarbeider med skolene

Emilia Posviashchonna er en av lærlingene som er på jobb når vi besøker salongen. Hun fikk innpass gjennom et prøveprosjekt kalt «vekslingsmodellen», der elever får mulighet til å være i praksis allerede fra første skoleår. Prosjektet skal blant annet bidra til å skape flere motiverte elever og hindre frafall fra studiet.

- Vi var en av de første salongene som var med i prosjektet, forteller Christin. Hun håper prosjektet bidrar til å knytte elevene til faget i en tidligere fase.

Drar til Paris for å inspirere

I september tar Christin med seg Emilia, og resten av staben på inspirasjonstur til Paris. Sammen med et utvalg norske frisører fra den internasjonale frisørklubben Haute Coiffure Francaise, skal Christin representere Norge på en trendvisning innen hår og mote. 


- Vi skal vise frem Norge, norsk kultur, norsk frisørfag og norsk mote, forteller hun stolt. 

Kontakt oss

Ingvild Bergersen

Trainee

NHO Innlandet

ingvild.bergersen@nho.no
Mobil
92895757