Realfagsdagen på Hamar Katedralskole

"Realfag åpner mange dører til arbeidslivet", var budskapet fra gjesteforelesere på Realfagsdagen på Hamar Katedralskole.

Publisert 29.01.15

Innlandet

Skolen deltar i et samarbeid med flere bedrifter i det såkalte Lektor2-programmet i regi  Naturfagsenteret ved Universitetet i Oslo.

I ulike realfagsprosjekter bidrar bedriftsrepresentanter bl.a. som gjesteforelesere i undervisningen. Målet er økt elevinteresse gjennom praksisnær tilnærming, besøk i bedrifter og samarbeidstiltak som viser sammenhengen mellom teori og praksis.

Denne dagen fikk elever og lærere på VG1 ST besøk av fire ressurspersoner som alle har yrkes basert på realfagsutdanning.

Gjesteforeleserne som besøkte elever og lærere på skolen denne dagen var:

Frank Larsen med doktorgrad i genetikk og som i dag er leder ved Hedmark Kunnskapspark.
Kristin Børresen arbeider med internasjonalt salg i GENO Global.
Pål Brekke har doktorgrad i solstråling og arbeider ved Norsk Romsenter.
Sunniva Rose er kjernefysiker og forsker og er doktorgradsstipendiat ved UiO.

Elevene ble kjent med deres karriereveier og fikk et lite innblikk i hva slags yrker og oppgaver en realfagsutdanning kan gi.

                       

Kristin Børresen fra GENO Global fortalte om sitt yrkesvalg og sin jobb.

Foto: Ruth Borvik

Frank Larsen fortalte også om hva som kreves for å lykkes som gründer. Ta vare på interessen for realfagene, jobb hardt og skaff deg fagkunnskap, ha mot, finn gode samarbeidspartnere og bruk kreativiteten din, var hans råd til ungdommene. Da ligger alle muligheter for spennende jobber og opplevelser foran dere !

Kristin Børresen har reist verden rundt for GENO for markedsføring og salg av oksesæd over hele verden. GENOs hovedoppgave er avlsarbeid og utvikling av NRF-kuer og okser. Hun fortalte også om hva som kreves dersom man skal lykkes med å selge norske produkter til andre land.

«Det er viktig å kjenne landets kultur"

Leverer du fra deg kredittkortet på feil måte, så mister du kanskje millionkontrakten! Samtidig må du ha faglig tyngde og erfaring,» fortalte Kristin Børresen.

Pål Brekke fra Norsk Romsenter viste bilder og fortalte om den stormfulle solen og det vakre nordlyset - som faktisk kan "høres"!

Sunniva Rose er kjernefysiker og rosablogger. Hennes foredrag handlet om "kjernefysikk og forskning og sånn" og om hvordan det var å være "Rosa-rosa" og samtidig ta fysikkutdannelse.