Røde Kors søker bidrag fra bedrifter på Innlandet

Både små og store beløp er viktige bidrag denne helgen.

Portrett av presidenten i Norges Røde Kors

President i Norges Røde Kors, Svein Mollekleiv, er glad for at Røde Kors i Hedmark setter av tid til innsamlingsaksjonen denne helgen.

Publisert 12.09.17

Innlandet

Røde kors oppfordrer bedrifter og organisasjoner til å støtte sultrammede i Øst-Afrika. Både små og store beløp er viktige bidrag, mener daglig leder i Røde Kors Hedmark, Ingvar Midthun.

Bidrag fra bedrifter er viktige i Røde Kors sitt arbeid i krisesituasjoner. Røde Kors er medlemsbedrift i NHO Innlandet, og nå håper de at næringslivet i vår region har anledning til å bidra med pengegaver førstkommende helg (15. og 16. september).

Mange bedrifter ønsker å bidra 

Det skal samles inn 10 millioner kroner til sultrammede i Somalia, Sør Sudan, Etiopia, Kenya, Nord Nigeria og Jemen, som følge av tørke, krig og kolerautbrudd. 30 millioner mennesker er i nød, og 1,5 millioner barn står i fare for å dø av sult. 

– Mange bedrifter har allerede meddelt at de ønsker å bidra til aksjonen. Nå trenger vi innsats over hele Hedmark og Oppland, sier distriktsleder Heine Olsen.

Ønsker din bedrift å bidra? Pengegaver kan gis på følgende måter:

SMS med kodeord SULT (250 kr) til 2272
VIPPS til 2272 (valgfri sum)
Kontonummer: 8200 06 10190, merk SULT

Ta direkte kontakt med Røde Kors i Hedmark eller Oppland dersom dere ønsker bedriftsbesøk og «mottak» av gavesjekk, med eventuelt medieoppslag. 

Jobber der andre ikke jobber

Røde Kors sin prioritering er å dekke humanitære behov der andre organisasjoner ikke jobber. I tillegg vil Røde Kors jobbe med å forsterke mer langsiktige prosjekter for å sørge for tilgang til rent vann, helsehjelp og hjelpe lokalsamfunn med å forebygge katastrofer.