Se opp for Watch Out

Hele 71 ungdomsbedrifter fra Hedmark deltok på fylkesmesse UB. Den gjeveste prisen gikk til Watch Out.

Watch Out, beste ungdomsbedrift på fylkesmessa for UB i Hedmark 2015.

Crewet i "Watch Out" stakk av med prisen for årets ungdomsbedrift i Hedmark. Elevene fra Elverum Videregåendeskole satser på å innta klokkemarkedet med storm.

Publisert 11.03.15

Innlandet

Hvert år arrangerer Ungt Entreprenørskap Hedmark en fylkesmesse for ungdomsbedrifter i Hedmark. I år gikk arrangementet av stabelen hos Maxi senteret på Hamar. Ungdomsbedriftene melder seg på til 15 ulike konkurranser. Prisen for beste ungdomsbedrift er en ettertraktet pris der totalkonseptet til bedriften blir vurdert. I år ble ungdomsbedriften "Watch Out" prisvinner og skal dermed delta i NM på Lillestrøm i april.

Prisdryss

UngdomsbedriftenWatch Out består av fem ambisiøse menn fra Elverum Videregåendeskole. Gjengen er lei ripete klokkeglass, og benyttet dette problemet som utgangspunkt for sitt produkt. Vedhjelp av plast og vakuum lages en usynlig plastbeskyttelse på klokkeglasset som hindrer selve glasset i å bli oppripet hvis uhellet skulle være ute. I tillegg til en solid forretningsplan og et innovativt produkt har bedriften et godt totalkonsept med dyktige selgere av produktet. Totalpakken sikret de ambisiøse elevene hele seks priser inkludert beste ungdomsbedrift.

Enklere fjøs -beste innovative bedrift  

Enklere Fjøs UB trakk det lengste strået for beste innovative bedrift. Bedriften består av seks elever ved Storsteigen Videregåendeskole. De seks elevene fant utfordringer med stell i fjøset som utgangspunkt for produktene sine. Det ene produktet er en spalteskrape som skal gjøre det enklere å gjøre rent hos kuene. Etter møysommelig testing av prototyper har de utviklet et velfungerende redskap som har blitt godt mottatt av flere bønder. Det andre produktet er en "Milkbarholder" som skal sikre at ikke kalvene søler melk når de drikker fra den ordinære milkbaren. Produktene har fått positiv oppmerksomhet i Norsk Landbruk.

Enklere Fjøs UB vant pris for beste innovative bedrift. Her representert ved Jørn Sandli, Jørgen Dølmo og Vebjørn Øien Tollan.

HMS ansvarlig i Enklere Fjøs UB, Jørn Sandli, er fornøyd med at de meldte seg på til årets messe.

-Dette er en god anledning til å markedsføre bedriften og produktene våre. Det har vært en spennende dag og vi har fått mange gode tilbakemeldinger. Det er interessant å se de andre bedriftene og deres konsepter, sier Sandli.

NHO Innlandet i jury

Linn Alicia Slora Kristiansen fra NHO Innlandet var jury for beste innovative bedrift. Hun sier bedriften har utviklet produkter med høy innovasjongrad. I tillegg har bedriften skaffet seg relevante samarbeidspartnere. - Bedriften fortjente å vinne denne prisen, de har utviklet nyskapende produkter som er godt egnet for kommersialisering, sier hun.

Filmskapende bedrift

Alle i bedriften brenner for å skape god film

Bedriften Illusion Film produserer bredt spekter av reklamefilmer, profilering og kortfilmer. Bedriften består av ferm elever ved Hamar Katedrakskole.

Kjetil F. Skaug er daglig leder i bedriften. Han sier det har vært en givende dag.

- Vi har fått diverse tips, blant annet om Brønnøysund registrene. I tillegg har vi skaffet nettverk som kan være til nytte for oss i fremtiden.

Daglig leder Kjetil F. Skaug og markedsføringssjef  Jimmy Moen i den filmskapende bedriften Illusion Film.

Kontakt oss

Linn Alicia Slora Kristiansen

Rådgiver

NHO Innlandet

lask@nho.no
Mobil
41231669