Slik skal de utvikle morgendagens ledere

Hvilken kompetanse trenger vi for å lykkes? Spørsmålet får dagens bedrifter til å klø seg i hodet. To gründere på Hamar har funnet suksessoppskriften.

#205

Kombinasjon av ny teknologi, pedagogisk tilnærming og god bransjekjennskap har gjort at flere store merkevarer har fått øynene opp for The Assessment Company. Fotograf: Mario Nordvi

Publisert 16.11.17

Innlandet

..det mest krevende «prosjektet» jeg har begitt meg ut på.

De sa opp sine godt etablerte jobber, startet for seg selv og hjelper nå andre bedrifter med å nå sine mål. På tre år er omsetningen firedoblet. Det høres ganske enkelt ut, men så enkelt er det allikevel ikke mener gründer Stian Dyre Hansen: 

- The Assessment Company er vel på mange måter det mest krevende og utfordrende «prosjektet» jeg har begitt meg ut på, forklarer han. 

Profesjonelt og nyskapende

- Wow, dette var proft.

Tretti skoleelever lot seg denne uken imponere i læringsarenaen til The Assessment Company (The AC) på Hamar. Gjennom et samarbeid med Ungt Entreprenørskap (UE) skal The AC gi ledertrening til fremtidens gründere og unge ledere i Hedmark.

Ungt Entreprenørskap

Siden NHOs initiativ til opprettelsen av Ungt Entreprenørskap i 1997 har organisasjonen blitt den viktigste aktøren i entreprenørskaps-opplæring for elever og studenterEtablering, drift og avvikling av ungdomsbedrift er et av UEs programmer. Forskning viser at elever i ungdomsbedrifter i større grad enn andre får lederoppgaver senere i yrkeslivet.

- Vi jobber jo med å utvikle talenter og unge ledere i det daglige, så dette er vel en av de mer naturlige samfunnsoppgavene vi kan påta oss, forklarer Magne Nordgård og Ida Søby. De jobber i The AC og er ansvarlige for samarbeidet.

19 ansatte på tre år!

I 2014 startet brødrene Stian og Steffen Dyre Hansen firmaet som nå har etablert seg som en innovativ aktør innen kompetanseutvikling og rekruttering på Østlandet. Allerede i første driftsår omsatte The AC for 6,7 millioner kroner. I 2017 har de 19 ansatte og vil omsette for ca 30 millioner. Utvidelse til Stavanger, Bergen, Trondheim og Stockholm står allerede for tur. 

Ny metodikk, raskere utvikling

Det som møter oss i lokalene til The AC er imponerende. Faktisk er det ingen andre i Norden som jobber med så innovative og profesjonelle løsninger innen rekruttering og lederutvikling. I PEOPLE LAB, som er selve treningsarenaen, løser kunder og kandidater caseoppgaver, mens det gjøres lyd- og bildeopptak.

Kjente merkevarer og bedrifter har fått øynene opp for firmaet, og tilbakemeldingene er lovende: «Det har vært særdeles lærerikt å gjennomføre ledergruppeutvikling med The AC», har en kunde uttalt. «Dere får terningkast seks», sier en annen.

Elevene får prøve seg i PEOPLE LAB, hvor The AC kjører flere av sine rekrutterings- og lederutviklingsprosesser. Foto: Mario Nordvi

#205

- Vi dekker kompetansegap!

Verktøyene skal gi deltakerne større bevisstgjøring og en raskere læringskurve. Effekten er bevist. Derfor er også Erik Lundgård i Ungt Entreprenørskap Hedmark fornøyd med at The AC stiller sin kompetanse til disposisjon for fremtidens ledere:

- Måten som The AC legger opp kurset på gjør at elevene må utfordre seg selv på mange ulike felt. Vi er veldig glade for at The AC setter av tid og ressurser til å være med på våre aktiviteter. 

- En ting er wow-faktoren, men det viktigste er jo at måten vi jobber på har god effekt. Våre kunder kommer tilbake fordi de ser at det har en verdi, avslutter Nordgård.

dette er vel en av de mer naturlige samfunns-oppgavene vi kan påta oss.

 

#205

Ida Søby (Business consultant) og Magne Nordgård (partner). Foto: Kim Rognmo. 

Kontakt oss

Ingvild Bergersen

Rådgiver

NHO Innlandet

ingvild.bergersen@nho.no
Mobil
92895757