5 smakebiter om LEAN ledelse fra gårsdagens fagdag

NHO og LO jobber for å fremme medarbeider drevet innovasjon og utvikling av norske arbeidsplasser. Her er noen smakebiter fra vår felles LEAN fagdag på Honne.

#205

Innspill fra HF v/Laila Windju , NHO og Anja Gabrielsen, LO Fotograf: Ingvild Bergersen

Publisert 01.02.17

Innlandet

"Impossible is nothing": Åge Skinstad satte fokus på mulighetene i næringslivet og behovet for å endre oss. Vi må slutte å skape fiender av de som tørr å endre noe, vi må jobbe målrettet, vi må invitere de unge med på leken og vi må samarbeide på tvers av grenser og industrier.

Åge Skinstad forklarer hvordan man jobber med samarbeid innen idretten Fotograf: Ingvild Bergersen

#205

"Det er operatøren, ikke ledelsen, som er kjernen i verdikjeden": Oddbjørn Maurdalen fra Furnes Jernstøperi delte sine erfaringer om lederens rolle i leanarbeidet.

"Kommunikasjon er alfa omega": Laila Windju , NHO og Anja Gabrielsen, LO hadde flere gode eksempler på hvorfor kommunikasjon spiller en viktig rolle i LEAN og i samhandling mellom leder og arbeidstaker.

"Tillitsvalgte har en viktig rolle i jobben med å involvere ALLE medarbeidere": Vegard Løkken og Kjell Smedsrud fra NAMMO satte ord på medarbeidernes rolle i LEAN-arbeidet.

"Kundene vil ha skreddersøm, teknologien hjelper oss å masseprodusere den": Atle Jensen fra Kapabl AS satte LEAN i et 4.0 perspektiv og presenterte dagens "skreddersøm" - telefonene våre ser like ut på utsiden, men på innsiden kan de tilpasses brukeren.

Atle Jensen fra Kapabl om Industri 4.0 Fotograf: Ingunn Hermansen

#205