Styrker bedriftens konkurransekraft

- Innvandreres arbeidskraft og kompetanse er en kjemperessurs som ingen med litt teft for god butikk bør la gå fra seg, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Top10-vinnere: Belen Birkenes, Sayed Zahir Nasir, Selamawit Jimma, Hiwa Målen, Kristin Skogen Lund, Thamba Rajeevan, Torhild Hallre og Suzanne de Kok Selstad. (Mabel Moya var ikke til stede da bildet ble tatt).

Top10-vinnere: Belen Birkenes, Sayed Zahir Nasir, Selamawit Jimma, Hiwa Målen, Kristin Skogen Lund, Thamba Rajeevan, Torhild Hallre og Suzanne de Kok Selstad. (Mabel Moya var ikke til stede da bildet ble tatt).

Publisert 25.05.15

Innlandet

21. mai var hun med å hedre vinnerne av Leaderhip Foundations Top10 2014 i Oslo Rådhus.

- Vi har et arbeidsmarked og et næringsliv som skriker etter internasjonal kompetanse. Et globalt arbeidsmarked fordrer nemlig at vi har en global kompetanse, sier Skogen Lund.

- Iblant kan det virke som om den "voksne" delen av befolkningen kun observerer at vi blir en stadig mer globalisert verden. De snakker om globalisering som noe vi må være med på, fremfor noe vi er en del av. Spør barna dine om dette i kveld og de vil fortelle deg at de lever i en globalisert verden – ikke at de er på vei dit, sier Skogen Lund.

Lokal vinner

Sayed Zahir Nasir (36), bosatt i Hamar, er en av Top10-vinnerne. Nasir kom til Norge fra Afganistan da han var 21 år. Han er utdannet revisor fra Handelshøyskolen i Trondheim og har en mastergrad i skatte- og avgiftsrett fra Handelshøyskolen BI. I 2012 ble Nasir med i NHOs talentprogram Global Future. Nasir sier han er fornøyd med programmet og trekker spesielt frem mentorordningen som en viktig suksessfaktor.

Try to be part of the solution, not the problem

– Mange ser innvandrere som en homogen gruppe, selv om vi egentlig er en mangfoldig gruppe der vi har ulik bakgrunn, kompetanse og behov. Mentorordningen er en arena der individuelle behov blir hensyntatt. Jeg var heldig med min mentor, Christl Kvam, som lærte meg til å bli tydelig på hvordan jeg kan formidle min kompetanse og kunnskap.

Nasir forteller at han og Christl Kvam jobbet etter et eget tankesett "try to be part of the solution, not the problem."

– Fordommer og holdninger preger hvordan vi forholder oss til innvandrere, sier Christl Kvam. Med personlige erfaringer vil det prege om vi ser det som en mulighet eller en utfordring. Jeg trivdes godt i mentor rollen der vi utvekslet kunnskap og erfaringer, og jeg synes det var spennende å oppdage hvilke ressurser som bor i den enkelte.

 

 

Sayed Zahir Nasir er kåret til en av ti rollemodeller for innvandrere av Leadership Foundation. Han har tidligere deltatt på NHOs talentprogram Global Future.

Styrker bedriftens konkurransekraft

Hun viser til at svært mange norske bedrifter konkurrerer i utenlandske markeder i dag. Enda flere vil gjøre det i fremtiden. - Rekruttering av flerkulturelle i Norge kan styrke norske bedrifters konkurransekraft i nettopp dette markedet, sier Skogen Lund.

- Nettopp derfor er Global Future et av NHOs aller viktigste prosjekter. Det er et talentprogram for å mobilisere innvandrere med høy utdanning til sentrale stillinger og styreverv i norsk næringsliv. Og det er et program hvor innvandrere kan gripe tak i sjansene selv, sier hun.

Top10-jubileum

Kåringen av Top 10s rollemodeller arrangeres for 10. året på rad. Bak kåringen står Leadership Foundation med grunnlegger Lisa Cooper i spissen. Cooper har over 20 års ledererfaring fra privat og offentlig sektor, og er daglig leder og gründer av Leadership Foundation, et konsulentselskap og tankesmie med fokus på mangfold og mangfoldsledelse. Hun er også kjent som leder av Democrats Abroad i Norge.

Leadership Foundation leter frem og kårer årlig ti internasjonale talenter/vinnere (fem kvinner og fem menn) som har utøvd lederskap og/ eller inntatt ledende rolle i norsk arbeids-, samfunns- og/ eller kulturliv. Prosjektet søker å vise "veien til suksess" og å bygge rollemodeller av internasjonale personer som har gjort det bra i Norge.

Top10 2014 prisutdelingen: Sayed Zahir Nasir, Hiwa Målen, Luis Conceicao, Belen Birkenes, Selamawit Jimma, Mabel Moya, Rafael Garavito, Elisabeth Jebsen Marek (prosjektleder NHO Hordaland), Suzanne de Kok Selstad (prosjektleder NHO Rogaland),  Dennis Ntaganda, Farhat Khan, Torhild Hallre (prosjektleder NHO Oslo og Akershus).