Suksess i verdensklasse på Biri

NHO Innlandet har nylig hatt styremøte og studietur hos Madshus Skifabrikk på Biri.

Administrerende direktør i Madshus, Nils Hult, konstaterer at innovasjon kombinert med pågangsmot gir suksess i verdensklasse. Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen.

Administrerende direktør i Madshus, Nils Hult, konstaterer at innovasjon kombinert med pågangsmot gir suksess i verdensklasse. Foto: Linn Alicia Slora Kristiansen.

Publisert 20.02.17

Innlandet

NHO Innlandets styre ønsker å jobbe tett på NHOs medlemsbedrifter for å få innblikk i medlemmenes hverdag, og for å lære mer om hvordan NHO kan bidra for å skape gode rammebetingelser for bedriftene. 14. februar arrangerte Åge Skinstad v/NHO Innlandet styremøte kombinert med studietur hos Madshus Skifabrikk på Biri. Administrerende direktør i Madshus, Nils Hult, satte pris på en engasjert forsamling som åpenbart syntes det var spennende å få innblikk i hvordan Norges eneste fullskala skifabrikk leverer innovativ skiglede år etter år.

Madshus direktøren holder en grundig presentasjon og gjennomgang av Madshus ute i fabrikken. Fotograf: Linn Alicia Slora Kristiansen

#205

Innovativ skiglede siden 1906

Innovativ skiglede er Madshus sin visjon. Hult mener det er viktig med en tydelig visjon som gir retning i opp – og nedturer. Med et kontinuerlig fokus på innovasjon har Madshus levert skiglede siden oppstarten i 1906. Historien til skifabrikanten startet ved "Joh. S H. Engeliens skifabrikk og ligkistefabrik" i 1898 i Gjøvik. Der gikk Madshus-gründer Martin Madshus i lære tidlig på 1900 tallet. De første Madshus-skiene ble laget på en låve i Vardal i 1906. Deretter ble fabrikken ble flyttet til Lillehammer i 1936 og til Biri i 1972. Amerikanske K2 kjøpte fabrikken i 1988.

-Vår suksess er bygget på innovasjon kombinert med pågangsmot. Vår jobb med kontinuerlig utviklingsarbeid har posisjonert oss på verdensmarkedet, sier Hult. 

Leverer i skisporet

Mange av verdens beste skiløpere innen både langrenn og skiskyting har opp gjennom årene sikret seg flere medaljer på ski fra Madshus. Gjøvik-jenta Ingvild Flugstad Østberg og Ole Einar Bjørndalen er kjente medaljesankere som er å finne i Madshus-stallen. Første OL-medalje der gull-vinneren hadde ski fra Madshus under OL i St. Moritz i 1928.

- Siden den gang har vi vært godt representert i verdenseliten, og det gir selvsagt en enorm markedseffekt. Våre ansatte brenner for utvikling av skisporten, og da får vi til gode resultater sammen med skiløperne, sier Madshus-direktøren.

Både Åge Skinstad og Nils Hult mener det er avgjørende å være genuint interessert i det produktet du skal selge. Felles for begge disse to er skiinteressen. Fotograf: Linn Alicia Slora  Kristiansen.

#205

Skiglede til folket

Madshus lever av rekruttering til langrennssporten, og må stadig gå nye veier for å sikre at både små og store opplever skiglede. En viktig innovasjon er Madshus Intelligrip (felleski). Her kan de fleste oppleve skiglede uten å måtte være redd for å smøre seg bort. Felleski er et smørefritt alternativ, og er derfor ukomplisert. Samtidig gjør denne type ski sitt inntog i flere større renn for både mosjonister og profesjonelle utøvere.

- Kombinasjonen av spikerfeste og god glid gjør at produksjonen av felleski har tatt helt av. Vi produserte 87 000 par ski i fjor, der en stor andel var felleski. Leveransene for 2017 viser også at felleski er veldig populært, konstaterer Hult.

Fornøyd styreleder

Frode Smevoll er administrerende direktør i Euroskilt på Vingrom, og er styreleder i NHO Innlandet. Han sier det viktig for styret å lære om mangfoldet i Innlandets næringsliv, og er fornøyd med omvisning og presentasjon av Madshus.

- Det er interessant å høre om historien og utviklingen i en av de dominerende skifabrikkene internasjonalt. Dette er enda en bekreftelse på at satsning innen produktutvikling og teknologi er avgjørende for vekst og utvikling. Det blir spennende å følge Madshus videre i prosessen med etablering av ulike digitale løsninger mellom ski og bruker, sier Smevoll.

Styreleder Frode Smevoll lar seg imponere hos Madshus. Fotograf: Linn Alicia Slora Kristiansen.

#205

NHO som påvirkningsaktør

Hult sier det er bra at styret i NHO Innlandet får kjennskap til hvordan Madshus drives.

- Vi setter pris på at NHO bidrar til å tilrettelegge for at industrivirksomheter får gode rammebetingelser i Norge. Rammevilkårene bør påvirkes i den retningen av å gjøre det mer attraktivt for norske bedrifter å flytte hjem produksjon fra utlandet, avslutter Hult.

Kontakt oss

Linn Alicia Slora Kristiansen

Rådgiver

NHO Innlandet

lask@nho.no
Mobil
41231669