Tilbake i arbeidslivet

Line Kolloen var i åtte år uten jobb. Nå er hun glad for at hun fikk en ny mulighet gjennom NHOs rekrutteringsstrategi Ringer i Vannet.

 - FORNØYD: Finans- og økonomidirektør Iver Reistad (t.h.) hos Strand Unikorn er veldig fornøyd med at de har ansatt Line Kolloen (t.v.). Foto og tekst: Thomas Strandby.

- FORNØYD: Finans- og økonomidirektør Iver Reistad (t.h.) hos Strand Unikorn er veldig fornøyd med at de har ansatt Line Kolloen (t.v.). Foto og tekst: Thomas Strandby.

Publisert 07.12.15

Innlandet, Ringer i vannet

Etter åtte år utenfor arbeidslivet, sprudler Line Kolloen fra Brumunddal i jobb hos Strand Unikorn i Moelv. Line trives i jobben som kontormedarbeider, og er glad for at hun fikk mulighet til å jobbe igjen.

120 000 går arbeidsledige

Tall fra NHO viser at over 120.000 går arbeidsledig i Norge, og av disse er rundt 60.000 under 30 år. Tallene er forventet å stige. 
Line Kolloen er av de heldige som har fått jobb, og hun jobber nå i en halv stilling som kontormedarbeider hos Strand Unikorn i Moelv. Hun fikk muligheten gjennom NHOs prosjekt «Ringer i vannet», som er en rekrutteringsstrategi der man kobler folk som av ulike grunner har havnet utenfor arbeidslivet med NHO-bedrifter. 
- Jeg hadde ikke fått denne jobben ellers, fastslår Line Kolloen.

Skaper Ringer i Vannet

- Tatt godt imot

Ordningen, som er et trepartssamarbeid mellom NHO, NAV og tiltaksbedrifter, tar utgangspunkt i en omfattende kartlegging av arbeidssøker foretatt av NAV. Deretter blir man tilknyttet en tiltaksbedrift som skal få arbeidssøker ut i riktig arbeidsmarked, og deretter stå for oppfølging. Lokalt i Ringsaker er det Providor i Brumunddal som er involvert i prosjektet. Providor anbefalte line Kolloen til Strand Unikorn. Det ble full klaff. 
- Jeg har blitt tatt veldig godt imot, og det er godt å delta i et miljø igjen, sa Kolloen. 

Se etter Ringer i Vannet


Bedriften er fornøyd

Iver Reistad, finans- og økonomidirektør i Strand Unikorn, fortalte at de er fornøyd med jobben Line har gjort siden hun kom inn i bedriften i februar 2014. Han fortalte også at søkere med store hull i CV'en sjelden blir prioritert i en vanlig søkeprosess. 
- Søkere som har vært lenge utenfor arbeidslivet havner nederst i bunken. Det er normalt stor risiko, sa Reistad. 
Men gjennom «Ringer i vannet» tilbys en kostnadsfri praksisperiode der NAV står for utgiftene knyttet til arbeidstaker. På denne måten får både bedrift og arbeidstaker muligheten til å bli kjent med hverandre. Målet er fast ansettelse, og flere tilbake i arbeidslivet. 

- INVOLVERT: Sammen om et inkluderende arbeidsliv: f.v.: Rune Slåttsveen (NAV), Iver Reistad (Strand Unikorn), Sigrid Grude Amb (Providor), Line Kolloen, Odd Are Elvebakken (NHO), Anita Johansen (Providor), Åge Skinstad (NHO) og Linn Alicia Slora Kristiansen (NHO). Foto: Thomas Strandby.


- Skreddersydd

Regiondirektør i NHO Innlandet, Åge Skinstad, mener ordningen kan være mer effektiv enn tradisjonell arbeidsrekruttering. 
- NHO vil legge til rette for et inkluderende arbeidsliv. Dette er profesjonell og skreddersydd rekruttering av motiverte og lojale medarbeidere. Det blir som et Kinderegg, sa Skinstad. 
Line Kolloen er full av gode ord om «Ringer i vannet». 
- Jeg har vært heldig, og vil anbefale andre i samme situasjon til å prøve denne ordningen, sier hun. 

Slik blir du en Ringer i Vannet bedrift