Trives med å lede gutta

Anita Hager (36) har nylig vært deltaker i Female Future og lært mye om det å være ung kvinnelige leder. – Flere kvinner må våge å følge lederdrømmen, oppfordrer Anita.

Anita Hager trives med å være leder i en mannsdominert bransje.

Anita Hager trives med å være leder i en mannsdominert bransje. Hun ble godt skodd i Female Future.

Publisert 23.03.17

Innlandet

Anita Hager (36) leder bedriften Intek Engineering AS på Raufoss med avdeling også på Hamar. For tiden består bedriften av 30 ansatte, der de fleste ansatte er menn. Anita sier hun trives med å lede gutta, og er fornøyd med samspillet i bedriften. I 2016 og 2017 har hun vært med på NHOs talentprogram for unge kvinnelige ledere, Femele Future.

- Her får jeg inspirasjon, nettverk og fanger opp gode ideer, sier Anita.

Høyt utdannet

Anita startet allerede i bedriften i 2002 som assistent innen kvalitet og administrasjon ved siden av studiene som Siviløknonom og Maskiningeniør. I 2016 ble hun som Økonomisjef og i 2008 tok Anita over som administrerende direktør.

Gjør roboter smarte

Intek Engineering AS er en ingeniørbedrift som driver med automasjon og robotisering for bedrifter innen alle typer industrier i Norge. Anita forteller entusiastisk om Intek og forklarer at deres jobb er å gjøre roboter smarte. Visjonen er tydelig «Hvis du kan drømme det, kan vi løse det»! Anita forteller videre at Intek er en systemleverandør som leverer teknologi med egenutviklede og standardiserte løsninger for automatisering av produksjon, materialhåndtering og logistikk.

Anbefaler Female Future

Anita forteller at hun hadde sett på Female Future programmet for en del år tilbake, men at det bare ble med tanken, inntil det dukket opp en epost fra NHO om Female Future programmet.

- Jeg undersøkte mer om programmet, og fant ut at det var en veldig godt sammensatt program med både nettverk, faglige kurs og ledertrening. Som leder føler man seg litt alene i perioder og samtidig er jeg i en mannsdominert bransje, så jeg så også på det som et veldig nytte å stifte bekjentskaper med andre kvinnelige ledere.

- Jeg har et iboende behov for å utvikle meg både som leder og menneske og dette var et godt program for det. Som leder må man hele tiden utvikle seg og lære mer. Jeg kan anbefale Female Future for alle kvinner som vil opp og frem, presiserer Anita.

Anita Hager er leder i Intek på Raufoss. For tiden består Intek av 30 ansatte, lokalisert både på Raufoss og Hamar. Foto: medlem.

#205

Nettverket er "gull verdt"

Anita sier hun har fått mye ut av programmet.

- Ledertreningen med AFF var meget utviklende og lærerikt, styrekurset er alltid godt å ha med seg og foreleser Standal er en utmerket foreleser. Female Future konferansen med mange inspirerende mennesker og ledere. Øvingsgruppene underveis gir tid til refleksjoner og gode samtaler, og retorikk kurset er veldig nyttig.

- Jeg har blitt kjent med over 20 dyktige og fantastiske kvinner med store ambisjoner og mål. Det i seg selv er gull verdt.

Skaper bevissthet

Anita sier hun er glad for at programmet gir rom for å reflektere over styrker og svakheter som er hun mener er viktig å være bevisst på for videre karriereretning.

- Jeg har tenkt mye på hvordan jeg kan utvikle meg videre som leder og fått en større bevissthet rundt hvordan jeg ønsker min fremtidige karriere. Like viktig har det kanskje vært en bevisstgjøring på hvilken type leder jeg ønsker å være og hva slags styrker jeg har og bygge enda mer på dem og heller omgi meg med mennesker som har det jeg mangler, sier Anita.

Best på å være meg selv

Anita sier hun gjennom programmet har blitt enda mer overbevist om at det å være seg selv er mer enn bra nok.

-Som leder på toppen er det noe ensomt og til tider har jeg tvilt mye på mine evner og tenkt at om jeg bare hadde vært som Rune Bjerke eller Kristin Skogen Lund så hadde alt vært bra. Men jeg må bruke mine styrker og tørre og by på meg selv, da er jeg en autentisk leder. For JEG er jo best på å være meg selv. Selvfølgelig skal jeg ta lærdom fra andre og utvikle meg, men det må samtidig passe inn med den jeg er. En annen ting jeg har lært er å si JA! Tørre å være synlig, gå utenfor komfortsonen og si «ja» til ting, som eksempelvis å holde foredrag eller ta på meg styreverv. Selv om det er både ukjent og skremmende betyr det mye for utviklingen min, fastslår Anita.

Trives med ansvar

Anita fikk muligheten til å bli leder, og tok den. Hun forteller at hun fikk mye ansvar allerede som 26-åring, og at hun alltid hat trivdes med det.

- Dette er et familieselskap, så jeg synes det er fint å ta del i at bedriften utvikler seg i flere generasjoner. Som øverste leder i et SMB-selskap er det mye å holde fingrene i, og jeg har mange roller, til tider litt for mange. Men ingen dag kjedelig, ettersom det er mye variasjon.

Lært seg å håndterere "herkseteknikker"

- Det er ikke alle som har respektert meg som ung kvinne, og jeg har fått noen kommentarer som «hvem tror du at du er unge dame?" Så lenge man lærer seg og se mellom fingrene, og la noen kommentarer passere så går det fint. Det handler mye og selv bli trygg på seg selv og være komfortabel i sin rolle.

- Uansett skulle jeg ønske at det var flere jenter som våget. Man må selv ta det første steget. Female Future er et godt steg, konkluderer hun.

Familien første prioritet

Anita har en mann og to små barn. Hun forteller at hun og mannen fordeler ansvaret mellom seg, og har erkjent at kombinasjonen med jobb og småbarnsliv er krevende.

- Jobben tar mye tid, og det er til tider utfordrende å få kabalen til å gå opp. Når barna er syke samme dag som styremøter, eller et viktig kundebesøk, slår kreativiteten til. Mannen min og jeg deler på ansvaret, samtidig som vi har lært oss å være ærlige på at akkurat småbarns tiden er en av de mest hektiske periodene i livet. Vi gjør derfor det beste ut av det, men det blir ikke mye tid til å slappe av sammen i sofaen, smiler hun. 

Anita holdt foredrag på prestasjonskonferansen i Oslo i fjor, som eneste av NHO Innlandets medlemsbedrifter. Tema var "mennesker og roboter samhandler." F.v. Linn Alicia Sora Kristiansen, Åge Skinstad og Anita Hager.

#205

Fakta om Intek

For tiden består Intek av 30 ansatte, lokalisert både på Raufoss og Hamar. Bedriften ble etablert i 1980 og mye har skjedd gjennom disse årene. Bygging og testing av smarte robotceller, totalautomatiserte produksjonslinjer og automatisert montasje av tunge komponenter er eksempler på leveranser fra Intek. Av kunder kan nevnes for eksempel Nammo, Hexagon Ragasco, Marine Harvest, Benteler, Raufoss Technology og Rolls Royce. Intek har brukt sin kompetanse og erfaring fra blant annet bil- og forsvarsindustri videre inn i andre bransjer som næringsmiddel, fisk, olje og energi de senere årene. Intek hadde en omsetning på 56 millioner i 2015.

Kontakt oss

Linn Alicia Slora Kristiansen

Rådgiver

NHO Innlandet

lask@nho.no
Mobil
41231669