Ung leder fra Innlandet nominert

Hvem blir NHO Reiselivs "unge ledertalent"? Ådne Skurdal, 34 år, hotelldirektør Quality Hotel Strand er blant de nominerte.

#205

#120 Fotograf: Illustrasjon

Publisert 16.05.18

Innlandet

Listen over de tre toppkandidatene til «NHO Reiselivs Unge Ledertalent» er ute. Vinneren kåres på NHO Reiselivs årskonferanse 23.mai i Kristiansand.

– Med denne prisen ønsker vi å hedre unge ledere i bransjen som er inspirerende, nytenkende og som har utmerket seg det siste året. I tillegg til gode økonomiske resultater har disse tre toppkandidatene gjort en ekstra innsats utover egen jobb, som gir positive ringvirkninger for reiselivet i sitt nærområde – et viktig kriterium for å nå helt til topps, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Dette er de tre toppkandidatene:

 • Ådne Skurdal, 34 år, hotelldirektør Quality Hotel Strand

Juryens begrunnelse: I tillegg til bred ledererfaring og strålende økonomiske resultater har Ådne vist stort pågangsmot og initiativ for å trekke trafikk fra Oslo, til glede ikke bare for sin egen bedrift, men for hele Gjøvik-regionen. Han har tatt initiativ til «Pendlerrennet», verdens lengste skirenn fra Gjøvik til Oslo. Mot alle odds har han også lykkes med å skape suksess med en takterrasse, populært kalt Pi-Taket, på Gjøvik og etablert et samlingsted for lokalbefolkningen.

 • Dan Steffen Aasen, 35 år, driftssjef Døgnvillgruppen

Juryens begrunnelse: En vært viktig jobbskaper med mer enn 150 ansatte og sterke økonomiske resultater som bidrar til økt kvalitet og gjestetilfredshet hvor enn han har vært. I tillegg har han i flere år vært mentor gjennom Norsk Hotellhøgskoles mentorprogram og bidratt til å bygge andre unge ledere i bransjen.

 • Jannicke Holmgreen Lorentzen, 32 år, hotelldirektør Scandic Lillestrøm

Juryens begrunnelse: Imponerende resultater både økonomisk og innen gjestetilfredshet. Hotelldirektøren utpeker seg når det gjelder bærekraftig drift og omtanke for miljøet. Hun er opptatt av å være tilgjengelig for alle – en kontaktskapende hotelleder som blant annet har knyttet bånd til lokalmiljøet gjennom både Lillestrøm Sportsklubb (LSK) og det lokale historielaget.

Kriterier: 

 • Ha lederstilling i en medlemsbedrift hos NHO Reiseliv
 • Være bosatt i Norge
 • Være 35 år eller yngre pr. 31.12
 • Ha gjort en innsats som gagner reiselivsnæringen i sitt nærområde eller i Norge

I tråd med tema på NHO Reiselivs Årskonferanse 2018 skal NHO Reiselivs unge ledertalent 2018 ha fokus på verdien av arbeid, god arbeidskultur, opplæring og rekruttering, og har antageligvis lærlinger i sin bedrift. Videre er ledertalentet inspirerende, nytenkende og har utmerket seg det siste året. 

Juryen består av:

 • Kristin Krohn Devold, adm.dir. NHO Reiseliv (juryleder)
 • Merete Habberstad, kommunikasjonsdirektør NHO Reiseliv
 • Jørn Lie, daglig leder Det Gamle Raadhus / Manager Kokkelandslaget
 • Laila Aarstrand, hotelldirektør Støtvig Hotel

Les intervjuer med de topp tre nominerte: