Velfortjent pris til Moelven Byggmodul Hjellum

De gir en sjanse til mange som står utenfor arbeidslivet.

På bildet: Karsten Tanem, Moelven Byggmodul Hjellum og Anita Johansen Providor

Fabrikksjef Karsten Tanem og Anita Johansen fra Providor er glade for at Moelven Byggmodul Hjellum kan gi jobbmulighet til mange som trenger det.

Publisert 22.09.17

Innlandet

Moelven Byggmodul Hjellum bygger ferdige leilighetsmoduler i en stor fabrikk på Hjellum. Med en ordrereserve ut året og godt inn i 2018 er fabrikken snart oppe i 100 medarbeidere. Fire av dem er ansatt gjennom Ringer i Vannet. 

Les om Geir og Viktor som fikk jobb i Moelven Byggmodul Hjellum 

Alt for mange har falt utenfor, og det er kjempegøy når vi lykkes

Takknemlig for å motta pris 

Fabrikksjef Karsten Tanum sier de har så god erfaring med samarbeidet at de øvrige ansatte etterspør flere RInger i Vannet kandidater: 

"Vi er en stor bedrift som må bidra i denne samfunnsdugnaden det er å få mennesker i jobb. Alt for mange har falt utenfor, og det er kjempegøy når vi lykkes så godt som vi gjør nå.

Disse kandidatene som har fått jobb hos oss gjennom Ringer i Vannet ville ikke engang kommet på intervju her hvis vi hadde rekruttert på vanlig vis, men gjennom det gode samarbeidet med Providor og Mjøsanker har vi fått tak i en rekke bra folk.

Vi opplever at Providor og Mjøsanker kjenner oss som bedrift og de arbeidsoppgavene som utføres her, så de sender over riktige og motiverte folk som vi har behov for. Så får både vi og de kandidatene de kommer med god oppfølging hele veien. Dette har ført til at vi nå snart rekrutterer vår femte person gjennom Ringer i Vannet. Det er faktisk blitt sånn nå at de ansatte her ber om å få inn flere kollegaer gjennom dette samarbeidet.

Vi er veldig glad for å få denne prisen!"

NHO jobber for å få flere i jobb

NHOs sjefsøkonom, Øystein Dørum, anslår at det må skapes én million jobber innen 2060 for at den norske økonomien skal kunne opprettholdes på dagens nivå. Kampen mot utenforskap blir viktig. Ringer i Vannet er NHOs rekrutteringsstrategi som innebærer at medlemsbedrifter tegner avtaler med arbeidsinkluderingsbedrifter. Formål er å få flere av menneskene utenfor arbeidslivet tilbake i jobb.