Vellykket Bedriftsdag

Nøkkelen til suksess handler om samarbeid. Den årlige Bedriftsdagen i regi NHO Innlandet belyste dette med et variert spenn av  foredragsholdere som fortalte sin historie. Regiondirektør Christl Kvam sier hun er svært fornøyd med dagen og at det ble en god arena for erfaringsutveksling på tvers av bransjer.

Christl Kvam, Regiondirektør i NHO Innlandet

Publisert 13.11.14

Innlandet

Tredje året på rad arrangerte NHO Innlandet sin årlige Bedriftsdag den 11. november på det nye Prøysenhuset i Ringsaker. Tema for årets Bedriftsdag var "Lykkes alene eller sammen med andre." –Samarbeid er viktig for oss i Innlandet, vi må trekke på hverandre for å kunne synliggjøre oss, sier Christl Kvam. -Vi er glade for at mange dyktige fagpersoner ønsket å bidra og dele sine erfaringer.

Åpnet dagen med speed-date

Dagen begynte med en speed-date hvor NHO hadde engasjert et bredt panel av dyktige fagpersoner som deltakerne til bedriftsdagen kunne "date" en time før konferansen. Deltakerne kunne velge fagpersoner fra Skattefunn, Eurojuris, arbeidsgiverservice hos NHO eller regiondirektør Christl Kvam. –Hensikten var at deltakerne kunne få anledning til å diskutere sine problemstillinger med ulike fagmiljøer. I tillegg var dette en god mulighet til å få bedre kjennskap til medlemsfordelene i NHO, sa Christl Kvam. Etter speed-datingen fortsatte programmet med en innledning av nestleder i styret i NHO Innlandet, Roar Øien og regiondirektør i NHO Innlandet, Christl Kvam. Åpningen ble etterfulgt av et kulturelt innslag med Prøysen toner ved Karoline Amb.

Lippestad ønsket å bidra

For å belyse tema "samspill og samarbeid – en forutsetning for å lykkes" fortalte Geir Lippestad sin historie og delte sine refleksjoner. Han trakk frem viktigheten av verdibasert kommunikasjon og hvordan han utarbeidet sin egen kommunikasjonsstrategi på en post-it lapp under 22. juli saken. Han fortalte om rettsikkerhet og trygghet og at verdiene ærlig, verdig og rolig var de verdiene han ville formidle i sin kommunikasjon av 22. juli rettsaken. -Tema for Bedriftsdagen synes jeg er veldig spennende, og det er midt i blinken for hva jeg er opptatt av, fastslo Lippestad etter foredraget. -Lippestad er kjent for sine inspirerende foredrag og for sin gode formidlingsevne. Vi satt stor pris på at han ville ta seg tid til å komme, han passet godt inn med vår profil og vår konferanse, sa Christl Kvam.

Variert program

Programmet fortsatte med en oppdatering om NHO sine forslag til endringer av arbeidsmiljøloven ved Alf Åge Lønne Avdelingsdirektør i NHO Arbeidsliv. Deretter delte lederne Arvid Sulland konserndirektør i Sulland Gruppen, Erik Isum meierisjef i Tine Tretten, Mette Foss Dalseg i Subsea EastNet og Pål Ligård i EAB Engineering sine erfaringer om hvordan samarbeid i nettverk og med medarbeidere var en viktig faktor for suksess.

Avslutning med nederlag

Dagen ble avsluttet med et skikkelig nederlag av Halvor Haukerud og Bjørge Verbaan fra motarbeider.no. Haukerud og Verbaan delte sine erfaringer om hvordan vi best kunne sikre
oss nye nederlag i fremtiden og trakk frem sine erfaringer med krisemaksimering, bjørnetjenester, sytefelt og arbeidsformildning. –Ny dag og nye nederlag var et bra foredrag, og det så ut som at publikum også likte denne vrien, sa Christl Kvam etter foredraget. -Vi er svært fornøyd med Bedriftsdagen og dette var er en stor dag for oss. Dette ble en inspirerende dag viet til næringslivet i Innlandet, avsluttet hun.

Kommentarer:
"Veldig interessant dag. Spennende å høre om Tine Tretten og hvordan man kan oppnå vekst gjennom personale og trivsel", sier nestleder i NHO Innlandets styre, Roar Øien.

"Jeg er kjempefornøyd med dagen. Lippestad hadde et veldig lærerikt foredrag som var overførbart til min arbeidsdag. Jeg likte også at Tine Tretten snakket om nærvær i stedet for fravær, det å snu fokus og skape en felles gevinst for alle var inspirerende", sa fabrikksjef Roy Myhre ved Hoff Industrier.