Trainee Innlandet

NHO Innlandet satser på Trainee ordningen for å rekruttere høyt utdannet arbeidskraft til regionen.

Publisert 27.11.13

Innlandet

Trainee Innlandet er den første og største tverrfaglige, regionale traineeordningen i Norge. Ordningen er et nettverkssamarbeid mellom flere bedrifter og næringsklynger i Hedmark og Oppland. Hensikten er å tiltrekke kompetent ung arbeidskraft med høyere utdannelse til regionen.

Tidligere Traineer i NHO Innlandet

NHO Innlandet har hatt god erfaring med sine traineer, og så langt har fire traineer med variert bakgrunn vært ansatt i NHO Innlandet. Først ute var Hasan Tufan i 2010. Han jobber nå som Associate Research Consultant i Navigio i Oslo. Stine Peterson var Trainee i 2011. Hun jobber nå som jurist hos Fylkesmannen i Hedmark. Nora Holthe var Trainee i 2013 og jobber nå som Concept Developer i Norsk Tipping. Linn Alicia Slora Kristiansen var Trainee i 2014. Hun har fortsatt sitt arbeid i NHO Innlandet som rådgiver innenfor kommunikasjon.

Linn Alicia Slora Kristiansen er svært fornøyd med sin Trainee periode i NHO. - Som trainee i NHO får man verdifull kunnskap om både næringslivet og samfunnet samtidig som det åpner seg muligheter for å knytte et unikt nettverk. Foto: Richardo Photo.

Les mer om Trainee hverdagen her

Bedriftene som er med

Nærmere 30 bedrifter med base i Hedmark og Oppland er i dag med i Trainee Innlandet, og stadig flere melder sin interesse. Både offentlige og private virksomheter er representert. Samlet har bedriftene over 17000 ansatte i ulike bransjer som har behov for arbeidskraft innen økonomi, kommunikasjon, markedsføring, HR, jus, ingeniører eller annen kompetanse. Bedriftene tar del i et stort nettverk der de stiller en modulansvarlig til rådighet for å følge opp Traineen i arbeidsperioden.

Ønsker seg flere slike

Stjernestart på karrieren

Trainee Innlandet er programmet for nyutdannende akademikere som ønsker en stjernestart på karrieren. Traineeprogrammet består av tre arbeidsperioder, á 8 måneder, i løpet av to år. Muligheten til å jobbe i inntil tre ulike bedrifter gir unik kunnskap og erfaring fra flere spennende bransjer, organisasjoner og kulturer. Trainee programmer vil gi gode muligheter til å forme sin egen karriere videre.

Rekrutterer på tross av finanskrisa

Kompetanseeprogram

Inkludert i traineeprogrammet er et 20 dagers skreddersydd kompetanseprogram innen kommunikasjon, ledelse, påvirkning, selvledelse, retorikk, entreprenørskap og endringsarbeid. Her blir erfaringer fra traineenes jobbhverdag knyttet opp mot relevant teori, samtidig som erfaringsutveksling og samarbeid mellom traineene settes i fokus.

Kompetanseprogrammet

Vil du bli Trainee? Følg med på søkandsfrister ved Trainee Innlandet sine hjemmesider eller på Facebook.

Kontakt oss

Åge Skinstad

Regiondirektør

NHO Innlandet

age.skinstad@nho.no
Mobil
48058057