- Norge er ikke flinkest i klassen

Fremtidens arbeidsliv vil kreve mye mer av oss, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Publisert 04.01.16

Møre og Romsdal

– Vi står foran et epokeskifte, ja en revolusjon i arbeidslivet, sier Skogen Lund i et større intervju i Aftenposten

Intervjuet er gitt i anledning NHOs årskonferanse Remix – det nye arbeidslivet, som handler om hvordan nye teknologiske gjennombrudd vil endre arbeidslivet. Konferansen går av stabelen torsdag 7. januar  

Gode forutsetninger må brukes

– Den teknologiske utviklingen er global, og stiller enorme krav til kompetanse. Det er ikke et kretsmesterskap vi deltar i nå, det er heller ikke et norgesmesterskap. Det er et verdensmesterskap, understreker NHO-sjefen. 

Hun mener Norge har gode forutsetninger til å lykkes gjennom etnytt teknologisk paradigmeskifte. 

– Vi har en god utdanningsbase, og vi er på verdenstoppen når det gjelder tillit. Vi har et godt utgangspunkt for å møte endringene, men et utgangspunkt bærer deg ikke gjennom krisen av seg selv. Vi må utnytte vårt gode utgangspunkt enda bedre enn i dag, mener hun.  

Ledere i ukjent lende 

– Dagens ledere må gå i ukjent lende. Da er det ekstra viktig å klare å kombinere innsikt og oversikt, sier Skogen Lund. 

– Som leder har man oversikt, men ikke mulighet til å ha innsikt i alt. I endringsfaser som den vi er inne i, er det ekstra viktig å ha tett dialog mellom innsikt og oversikt. Mennesker som har fått være med å skissere løsningene, har ofte aksept for endringer, påpeker NHO-sjefen.  

Les hele intervjuet i Aftenposten  

NHOs årskonferanse arrangeres torsdag 7. januar. Alle innleggene kan følges live på: www.nho.no/remix