Elevbedrifter i Møre og Romsdal  imponerte i NM

Dyktige elever gjorde seg bemerket under NM for ungdomsbedrifter.

#205

Elevbedrifta Lokalmat UB markerte seg sterkt under NM for Ungdomsbedrifter. Foto: @UE_Norge

Publisert 02.05.18

Møre og Romsdal

Elevbedrifter fra hele landet var samlet til NM for Ungdomsbedrifter i Lillestrøm 26. og 27 april. Elever fra Møre og Romsdal markerte seg i flere kategorier.

Stranda-bedriften Lokalmat UB gikk helt til topps i klassen "Best samarbeid med næringslivet". Ungdommene fra Stranda imponerte juryen, som skriver i begrunnelsen:

"Vinneren i kategorien beste samarbeid med næringslivet har et svært bredt nettverk og har demonstrert en grunnleggende forståelse for hvordan de skal bruke næringslivet til å utvikle produktet deres til det bedre. De har hatt tett kontakt med både mentor og andre nøkkelpersoner og bedrifter hele året, og de har strategisk valgt samarbeidspartnere for å utfylle deres behov for kompetanse og utvikling. De viser en imponerende helhet der samarbeid med næringslivet har vært avgjørende i alle deler av prosessen. Resultatet av samarbeidet er en applikasjon der både teknisk løsning og innhold fremstår som meget profesjonelt." 

Lokalmat UB fikk også en råsterk 2. plass i den aller gjeveste kategorien, nemlig "Årets ungdomsbedrift".

Stranda-elevene knep også en 2. plass i klassen "Størst verdiskapningspotensial".

Lokalmat UB har laget en app som løfter frem lokal kultur.

Elevene i elevbedriften DigDOK fra Romsdal vgs. vant Innovasjonsprisen  (Foto: @UE_Norge)

#205Elevbedriften DigDok UB fra Romsdal videregående skole gjorde det skarpt under NM. De gikk helt til topps i klassen "Innovasjonsprisen". Juryen skriver:

"Her snakker vi timing! Bedriften sikter på å slå sammen ulike systemer. Løsningen berører mange og juryen tror alle ser seg tjent med å bruke den. Her er det stort verdipotensiale i alle ledd. Bedriften viser stor innsikt og forståelse for barrierer og muligheter de må ivareta og løse for og lykkes. Løsningen er enkel skalerbar." 

DigDok fikk også en fin 2. plass i klassen "Beste markedsføring". 

NM for Ungdomsbedrifter arrangeres av Ungt Entreprenørskap (UE).
Elever i den videregående skolen konkurrerte i hele 16 ulike kategorier.

Her kan du se alle resultatene fra NM for Ungdomsbedrifter.