Utdanning og kompetanse

Norges første Ocean Industry School!

Tirsdag 29. april var det offisiell åpning av Norges første Ocean Industry School ved Spjelkavik videregående skole i Ålesund.

Fra åpningen av Ocean Industry School, fra venstre: Professor Harald Ellingsen ved NTNU, primus motor og drivkraft bak konseptet: lektor Anne Grethe Slinning Brandal, prosjektleder Knut Tomren og assisterende rektor Per Brækkan.

Publisert 30.04.14

Møre og Romsdal

Det ble en høytidelig markering med blant annet åpningsforedrag av professor Harald Ellingsen som er instituttleder for Institutt for marin teknikk ved NTNU: "Ligger det muligheter gjemt i havrommet?" Tilstede var alle samarbeidspartnere, sammen med representanter for næringslivsorganisasjonene.

Begrepet Ocean Industry er en relativ ny samlebetegnelse for offshore, marin teknikk, shipping og sjømat. Bak begrepet ligger en strategi om å samle disse næringsområdene i en superklynge for innovasjon og markedsføring.

Mye av utdanningsvalget skjer i løpet av den videregående skolegangen. Det er derfor av stor betydning at elevene får kjennskap til alle de spennende jobbmuligheter som finnes i Ocean Industries. En videregående skole med et bredt fagtilbud i studiespesialiserende programområder har gode forutsetninger for å bli en god rekrutteringsskole for Ocean Industries dersom den også har mulighet til å samarbeide med bedrifter innen denne sektoren.

Sentrale kompetanseområder er:

  1. Språk og kommunikasjon
  2. Realfag og teknologi
  3. Økonomi og markedsføring

Se sidene til Spjelkavik videregåendse skole for mer informasjon

Innslag på NRK Møre og Romsdal