Thon Hotell i Kristiansund tegner inkluderingsavtale

Gir arbeidstakere med hull i CV-en mulighet til fast jobb gjennom Ringer i vannet.

#205

Britta Joø er hotelldirektør ved Thon Hotell Kristiansund.

Publisert 12.01.18

Møre og Romsdal

Denne uken signerte Thon Hotell i Kristiansund en avtale med rekrutteringsbedriften Varde AS om å bli med i Ringer i vannet-prosjektet.

Ringer i vannet er NHOs rekrutteringsstrategi for å få flere mennesker med nedsatt arbeids- og funksjonsevne, eller de som på andre måter har falt ut av arbeidslivet en sjanse til å vise at de duger.

- Vi i Varde ønsker et godt og tett samarbeid med næringslivet med tanke på vårt samfunnsansvar rundt arbeidsinkludering. Vi setter stor pris på at Thon Hotell Kristiansund har signert rekrutteringsavtalen.  sier avdelingsleder Kjell Vidar Fromholtz i Varde.

Vinn-vinn
Thon Hotell Kristiansund ligger i flotte omgivelser på Innlandet og har fin utsikt over til Kristiansund sentrum.  Hotelldirektør Britta Joø håper at avtalen med Ringer i vannet kan bli en vinn-vinn-situasjon både for hotellet og de som får sjansen i arbeidslivet.

 Helt konkret så har vi en ledig stilling som skal besettes innen sommeren. Dette er en stilling som frokostansvarlig på hotellet. Vi gleder oss til å ta mot kandidaten som Varde plukker ut til oss og håper selvfølgelig at det skal bli full klaff på første forsøk, sier direktøren.

Olav Thon-gruppen har fra før en konsernavtale med Ringer i vannet som ledd i sitt arbeid med samfunnsansvar.

Det nytter
Erfaringene fra NHO-prosjektet viser at det nytter. En rapport fra NTNU  viser at så mange som 80 prosent av kandidatene har fått fast jobb etter å ha blitt med i prosjektet. Nesten 60 prosent av arbeidsgiverne svarte at Ringer i Vannet-metoden var avgjørende for ansettelsene og at de neppe ville ha ansatt disse personene uten konseptet.

En av suksessfaktorene er at rekrutteringsbedriftene har vært tett på de potensielle arbeidsgiverne for å kartlegge hvilken type arbeidskraft de ønsker seg, slik at de kan håndplukke de rette kandidatene.

Lokal kompetanse
I Møre og Romsdal blir rekrutteringen ivaretatt av kompetansebedriftene Furene (Ørsta/Volda), Brisk (Ålesund), Trollheim (Surnadal/Sunndal), Astero (Molde) og Varde (Kristiansund)

Les mer om Ringer i vannet .

Signerte avtale: Britta Joø, hoteldirektør(t.v), Kjell Vidar Fromholtz, Varde og Lill Marita Stensby, Thon Hotel.

#205