Handel + Håndverk = NHO Handel

En historisk generalforsamling i NHO Håndverk 3. februar sørget formelt for å integrere handelssatsingen og endre navn til NHO Handel.

Adm. direktør i NHO Handel, Bjørn Næss

Publisert 04.02.14

Nordland

NHO Håndverk, med aner tilbake til 1886, er den eldste foreningen i NHO-fellesskapet. Samtidig er NHO Handel, med oppstart i 2012, den nyeste satsingen. To tusen medlemsbedrifter, med til sammen ti tusen årsverk, gjør dette til en god plattform for en stor og slagkraftig landsforening.

- Vi skal nå sørge for en bedre service til medlemsbedriftene og alle de vi skal verve i tiden foran oss, sier adm. direktør Bjørn Næss som skal lede denne satsingen med fem ansatte.

Landsforeningen vil ha medlemmer fra både dagligvare, faghandel og håndverk, og har allerede samlet en rekke kjeder og bransjer innen dagligvare, kiosk, servicehandel, gullsmed, ur, blomster, helsekost m.m. Norske Frisør- og Velværebedrifter (NFVB) og Tekstilhåndverkerne fortsetter som selvstendige bransjeforeninger i NHO Handel. Landsforeningen omfatter både enkeltstående butikker, kjeder og grossister.

Kontaktperson: adm. direktør i NHO Handel, Bjørn Næss