Bestemor og lærling

-Som godt voksen og bestemor bestemte jeg meg for å ta fagbrev i kontor og administrasjon, sier Linda Bødker

Fra venstre: Lærling Linda Bødker og Marit S. Kulseth, økonomisjef Dragefossen AS

Publisert 08.07.14

Nordland

- Jeg ble realkompetansevurdert og tok fagene salg, service og sikkerhet VG2. Våren 2013 gikk jeg opp til tverrfaglig eksamen. Jeg søkte flere bedrifter om lærlingeplass, men det var ingen læreplasser innenfor kontor og administrasjon i Saltdal da.

I fjor høst fikk jeg positiv tilbakemelding fra Dragefossen Kraftanlegg AS på Rognan og startet på læretiden min der.  I tillegg til meg er det to lærlinger i energimontørfaget ved bedriften, det vil si 3 lærlinger ved en bedrift med 26 fast ansatte.

Som lærebedrift er Dragefossen Kraftanlegg AS en flott plass å være. Det er et veldig godt miljø ansatte imellom, og dagene er fulle av nye utfordringer. Bedriften dekker alle målene i læreplanen innenfor kontor og administrasjonsfaget, i tillegg får man mulighet til å delta i utvikling av nye idéer og arbeide i prosjektgrupper med forskjellig tema. Jeg vil oppfordre bedrifter til å ta inn lærlinger, det er viktig at de tar ansvar for å få utdannet flere fagpersoner til stillinger de selv vil få rekrutteringsbehov for, sier Bødker.

Om det skulle sitte noen der ute som har vurdert å bli lærling i voksen alder, kan jeg bare anbefale det på det sterkeste. Det er gøy å lære noe nytt, og husk at alder ikke er noe hinder!

Marit S. Kulseth, økonomisjef i Dragefossen fikk sin første lærling da Linda startet som lærling i kontor og administrasjonsfaget. 
-Dette har vært en meget god investering for bedriften. Linda er en godt voksen lærling som er topp motivert og har mye erfaring fra andre yrker.  Hun har kommet med mange gode forslag til endringer av rutiner, og mange av disse er allerede iverksatt.  Vi anbefaler andre bedrifter til å gjøre det samme som oss.