Læringslivet

Foredragsholdere

Publisert 17.02.14

Oslo og Akershus

Kristin Skogen Lund Administrerende direktør, NHO

 Kristin Skogen Lund har tidligere vært konserndirektør i Telenor, administrerende direktør i Aftenposten, konsernsjef i Scanpix Scandinavia og administrerende direktør og redaktør i nettportalen Scandinavia Online. Hun har hatt internasjonale lederstillinger i Unilever og Coca-Cola og vært eksportstipendiat ved ambassaden i Madrid. Skogen Lund er styremedlem i Ericsson, og har tidligere vært president i NHO og styremedlem i Orkla ASA. Hun har en MBA fra INSEAD og en Bachelor i International Studies and Business Administration fra University of Oregon.

 

Mari Rege, professor i økonomi, Universitetet i Stavanger

 Professor i samfunnsøkonomi ved Handelshøgskolen ved Universitetet i Stavanger og ESOP ved Universitetet i Oslo. Har doktorgrad i samfunnsøkonomi og arbeider innenfor fagfeltene arbeidsmarkedsøkonomi, utdanningsøkonomi og adferdsøkonomi. Publikasjoner i en rekke ledende internasjonale fagtidsskrifter. Rege har ledet flere store forskningsprosjekter, sittet i Fordelingsutvalget og sitter nå i utvalget som skal vurdere grunnopplæringens fag opp mot krav til kompetanse i et fremtidig samfunns- og arbeidsliv. Hun sitter også i Forskningsrådets divisjonsstyre for samfunn og helse.  

Rolf Assev, investor og entreprenør

Investor og entreprenør innen utdanning og ny teknologi. Har en master fra Norges Handelshøyskole og arbeidserfaring blant annet fra organisasjonskomiteen for Lillehammer OL og Geelmuyden.Kiese. Han begynte i Opera Software i 1999 med ansvar for salg og markedsføring, og var sentral i oppbyggingen av Opera frem til 2012. Siden 2012 har han vært med å etablere nye selskaper blant annet WeWantToKnow, virksomheten bak det prisbelønte matematikkspillet DragonBox, og han er en del av teamet bak StartupLab og investorgruppen Founders Fund.

Anette Solli, fylkesordfører i Akershus.

Anette Solli overtok som fylkesordfører i Akershus for Høyre høsten 2013. Solli har vært medlem av Akershus fylkesting siden 1992 og er tidligere leder i hovedutvalg for samferdsel. Fylkeskommunen har ansvaret for de videregående skolene og kollektivtrafikken i Akershus, i tillegg næringslivssatsing, miljø- og klimasatsing.

Anniken Hauglie, byråd for kunnskap og utdanning

Anniken Hauglie (H) var tidligere Oslos byråd for sosiale tjenester og ble i oktober 2013 byråd for kunnskap og utdanning. Som byråd har hun ansvar for kommunens skoletilbud til barn, ungdom og voksne, fagopplæring i arbeidslivet. Ansvaret omfatter også barnehager og Aktivitetsskolen.

Gunnar Østgaard, daglig leder i mYouTime

Gunnar Østgaard er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og tidligere dagling leder i Amendor AS. Han har startet flere selskaper og i 2013 grunnla Østgaars mYouTime, et læringsprogram ved hjelp av smarttelefoner. mYouTime brukes i dag av blant annet Handelshøyskolen BI. 

Ungt Entreprenørskap

Ungt Entreprenørskap arbeider for samarbeid mellom skole og næringsliv. Elever, lærer og bedrift presenterer sitt oppdrag og løsning på dette fra TeknoVisjon i januar.