Få realfagsinspirasjon

NHO Oslo og Akershus, Norsk olje og gass og Rådgiverforum Oslo inviterer til årets Realfagskonferanse for rådgivere, lærere og skoleledere.

Realfagskonferansen er en flott arena for å møte rådgivere og lærere. Her fra fjorårets konferanse.

Publisert 22.10.14

Oslo og Akershus

6. november går Realfagskonferansen av stabelen i Næringslivets Hus.

- Hensikten med konferansen er å informere og inspirere om mulighetene med realfagsutdannelsen, slik at deltakerne får et enda bedre grunnlag for å veilede ungdom som skal velge utdannelse, forteller Eli Boran i NHO Oslo og Akershus.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen er opptatt av realfag, og du møter han på konferansen.  I tillegg kommer blant andre Pål Brekke, som er prisbelønt forsker, forfatter og blogger. Du får også høre hvorfor Camilla Fjeldheim Hovelsrud er svært fornøyd med å ha satset på en utdannelse i geologi og anvendt geofysikk.

Finne frem i jungelen

- Det er viktig at ungdom kan basere utdanningsvalgene på interesser. Men de skal også velge med hodet, gjøre noe som virker fornuftig og er basert på kunnskap. For å hjelpe de unge å finne frem i den jungelen av muligheter som finnes, velger vi å samarbeide med rådgivere og faglærere, sier Elena Rosnes, kompetanserådgiver i Norsk olje og gass.

Hun tror det er positivt hvis voksne i elevens skolehverdag kan noe om fag- og utdanningers bruksområder i arbeidslivet, så de lettere kan hjelpe elevene når de skal ta valgene.

- Grunnfjellet i norsk arbeidsliv

Direktøren for arbeidsliv og kompetanse i Norsk olje og gass understreker at realister og teknologer, fra fagbrev til doktorgrad, er med på å utgjøre grunnfjellet i norsk arbeidsliv.

- Norske leverandørbedrifter har vokst i et forrykende tempo i flere år og leverer tjenester og kunnskap til all industri. Svært mye av vårt livs- og næringsgrunnlag avhenger av tilgang på realister og teknologer, sier Jan Hodneland.

Realfagskonferansen varer hele dagen og avsluttes med en middag. I tillegg til å gi faglig påfyll og inspirasjon, er den en flott arena for å møte rådgivere og lærere.

Tips også gjerne dine kontakter på ungdomsskoler i Oslo og Akershus, men vær rask - arrangementet er snart fullbooket.