Stor suksess - ønsker mer!

John Lee Timuri skapte et nytt marked i Norge fordi folk påsto at dette kunne han ikke noe om.

John Lee Timuri, Global Future deltaker i NHO Oslo og Akershus. Foto: Borgny Helnes

Publisert 06.01.15

Oslo og Akershus, Global Future

John Lee Timuri kom til Norge fra Zimbabwe i 1991. Han lærte norsk raskt og tok master i markedsføring på BI med spesialisering i Internasjonal Markedsstrategi. Likevel møtte han motstand og fordommer da han ville praktisere hva han hadde lært og jobbsøkingen var vanskelig.  

Med nysgjerrighet og pågangsmot startet han like godt opp sin egen business etter å ha fått beskjed om at han nok ikke forsto seg på det norske markedet eller kultur.   

Resultatet ble FLAVA Streetwear - en spesialbutikk for Hip Hop klær. De vokste raskt til en kjede med 13 butikker i Norge. I tillegg til importen, startet de med egen design og produksjon av ungdomsklær. Flava samarbeidet med USA, Canada, England, Kina og India og solgte godt i en nisje i klesmarkedet som ingen andre hadde forstått! De var tidlig ute med nettbasert salg og er blitt Norges største på Hip Hop streetwear på nett og blant de store på skateklær.

Musikk er en annen lidenskap og her som i klesbransjen har han hele tiden hatt et øye for de som vil noe.  Fra å være DJ og synge selv ble han god til å promotere andre. Navn som Madcon og Admiral P vet mye om Johns markedsføringsegenskaper.

I tillegg tar John ofte ekstra ansvar, gjerne overfor ungdom. Han er engasjert i f.eks. Zimbabwe-Norge foreningen og Zimfest, en festival for barn, unge og voksne i Oslo.

Likevel ønsker John å få til enda mer.  Gjerne i en større samfunnsarena og til glede for mennesker.  Det inspirerer han til å drømme om mer verdiskaping i Afrika, f.eks. bærekraftig boligbygging i Zimbabwe.  Noen som tviler på at han kan? 

Les mer om John Lee Timuri i Asker og Bærum Budstikke lørdag 3. januar.

Sammen med alle de andre Global Future deltakere ønsker han å bidra mer i norsk nærings- og samfunnsliv, ta et større ansvar, og få mulighet til å påvirke positivt i ledergrupper og styrerom. 
- Da må flere bli klar over hva de representerer. Det er det programmet vårt handler om - synliggjøring av slike talenter, sier prosjektleder i NHO Oslo og  Akershus, Torhild Hallre.  

Vil du bli mer kjent med John eller Global Future deltakere, ta kontakt med Torhild Hallre