GLOBAL FUTURE

Størst på mentoring?

- Vi har hatt 750 innvandrere og mer enn 500 mentorer i NHOs Global Future-program, sier prosjektleder Torhild Hallre i NHO Oslo og Akershus.

Mentorer deler sine erfaringer

Publisert 09.09.15

Oslo og Akershus, Global Future

Når Global Future-deltakere og -mentorer er samlet oser det av energi og begeistring.

Global Future

NHOs talentprogram for mobilisering av innvandrere med høy utdanning til sentrale stillinger og styreverv i næringslivet.

Gjennom Global Future ønsker NHO å sikre bedriftenes tilgang på høyt kvalifiserte medarbeidere og styrke mangfoldet i næringslivet.

  • Talentprogrammet går over 14 måneder
  • 650 personer fra 100 land har deltatt 
  • 2 av 3 deltakere har opplevd karrierefremskritt

Rommet fylles av respekt og beundring når innvandrertalentene presenterer sin bakgrunn og kompetanse.  De er faglig sterke, språkmektige og har ambisjoner på vegne av seg selv og norsk arbeidsliv.  Mentorene i programmet lar seg imponere. 

Bidrag til vekst og utvikling

- Jeg møter mennesker med passion og evner og blir SÅ glad! De viser en enorm vilje til å bidra til vekst og utvikling i norsk arbeidsliv. Aud Rolseth Sanner er mentor for andre gang og vet hvor store ressurser deltakerne i Global Future er.   -Dette er både viktig og veldig riktig å være en del av, slår hun fast.

Global Future programmet startet som pilot-prosjekt hos NHO i Agder for å synliggjøre innvandrere med høy kompetanse og gode norskkunnskaper.  Så ble det en nasjonal satsning der 14 NHO regioner har tilbudt programmet i sine fylker. 

Samfunnsnyttig

- Totalt har 750 innvandrere fått vise mer av hva og hvem de er og sine ønsker for karriere og lederskap. Mer enn 500 mentorer har fått anledning til å følge sin deltaker i 12 måneder. Bedrifter og offentlige partnere tar også del i programmet, både økonomisk og praktisk.  Dette er givende og lærerikt for alle parter. I tillegg er det samfunnsnyttig, sier prosjektleder Torhild Hallre i NHO Oslo og Akershus.  - Jeg tør påstå at NHO med Global Future programmet er størst i verden på mentoring for innvandrere. Vi er med og former fremtidens arbeidsliv på en god måte, sier hun.

Les mer om NHO og Global Future.