273 nye fagarbeidere i Oslo

273 nye fagarbeidere fikk onsdag 18. november sine synlige bevis på fullført og bestått fagutdanning under seremonien i Oslo Rådhus.

Oslo-ordfører Marianne Borgen ønsker velkommen

Publisert 20.11.15

Oslo og Akershus, Kompetanse og fagopplæring

Utdeling av fag- og svennebrev er en viktig og høytidelig markering jeg er stolt av å være med på, sier Eli Boran, leder i Yrkesopplæringsnemnda i Oslo og seniorrådgiver i NHO Oslo og Akershus. Hun overrakte de 273 bevisene, hvorav 67 svennebrev og 206 fagbrev.

Stort behov
NHOs medlemsbedrifter og arbeidslivet for øvrig har et stort behov for kvalifiserte fagarbeidere. Samfunns- og næringsliv blir stadig mer internasjonalt og den teknologiske utviklingen går raskt. Arbeidstakere må være innstilt på omstilling, men én ting er sikkert: Med et fagbrev har du en solid plattform og mange muligheter til å utvikle deg innenfor faget – både i arbeidslivet og gjennom etter- og videreutdanning, sa Eli Boran i sin tale til de nyutdannede fagarbeiderne.  

Fagprøvemedalje
Eli Boran delte også ut medalje til to kandidater som hadde spesielt gode resultater på sin fagprøve; Karin Hertzenberg som var kokkelærling hos restaurant Arakataka og Martin Aune som hadde læretiden i heismontørfaget hos Melbye Heisservice.

To ganger i året
Oslo kommune ved Utdanningsetaten og Oslo Håndverks- og Industriforening arrangerer fag- og svennebrevutdeling i Oslo Rådhus to ganger i året - i mai og november. Utdelingen er en høytidelig seremoni som markerer at kandidatenes opplæring er fullført og bestått.  Utdelingen foregår i den store Rådhussalen, hvor også Nobels fredspris utdeles hvert år.