600 nye fagarbeidere i Oslo og Akershus

298 nyutdannede fagarbeidere i 48 ulike fag fikk sitt fag- eller svennebrev i Oslo rådhus i går kveld. I Akershus skjedde utdelingen til 300 ferske fagarbeidere tidligere i vår. Vi gratulerer!

#205

Regiondirektør Nina Solli deler ut fagprøvemedaljer i Oslo Rådhus (Foto: Oslo kommune) Fotograf: LARS LINDLAND

Publisert 25.05.18

Oslo og Akershus

Fagprøvemedaljer Oslo
Elektrikerlærlingene Marius Melaas Høyer og Pål Erik Fronth fikk fagprøvemedaljer i Oslo. I begrunnelsen fra prøvenemnda heter det om Marius Melaas Høyer at «prøvenemnda aldri har sett noe lignende». Prøvenemnda skriver «Kandidaten viser utmerket forståelse for faget. En enestående gjennomføring av fagprøven».

Om Pål Erik Fronth heter det «Kandidaten svarte på de teoretiske spørsmål knyttet til den praktiske fagprøven langt ut over det som kan forventes. Han viser en sjelden forståelse av faget. Han viser høy nøyaktighet når det kommer til praktisk gjennomføring»

I tillegg til selve medaljen får kandidatene ett diplom og 10 000 kroner hver.

Årets lærling i Akershus
I Akershus besto over 300 lærlinger fagprøven i 2017. Men en av lærlingene fikk med seg litt mer enn fag- og svennebrevet hjem fra denne kvelden på Thon hotell i Sandvika tidligere i våres. Om Drøbak-jenta og rørleggerlærlingen Jenny Viktoria Desire Sørenssen Wulff heter det: «Kandidaten utfører det teoretiske og praktiske arbeidet på en slik måte at det skiller seg særlig ut selv blant andre kandidater som har fått meget bestått.»

Det deles årlig ut en pris til årets lærling basert på innsendte forslag fra prøvenemndene. Om Jenny Viktoria skriver nemnda videre: «Kandidaten har vist usedvanlig god innsikt og har planlagt utførelse, vareuttak og fremdriften nøye.»

Prisen til årets lærling besto av en skulptur, en gavesjekk på 25.000 kroner samt blomster. Jenny Viktoria har gått i lære i rørleggerfaget hos Drøbak Rørleggerservice as.

Et forbilde for andre jenter
– Dette er veldig stort. Ikke bare for Jenny Viktoria, men også for oss som bedrift, sier Robert Slåke i Drøbak Rørleggerservice as til Akershus Amtstidende.

-Jeg kom inn i rørleggerfaget uten fordommer, noe jeg er veldig glad for. Dette håper jeg skaper mer interesse for faget, og at jeg kan være et forbilde for andre jenter, sier Jenny til lokalavisen.

Jenny selv er klar på hva hun liker best ved rørleggeryrket:

– Faget er så bredt og stort, jeg lærer noe nytt hele tida.

Jenny Viktoria Desire Sørenssen Wulff er ferdig utdannet rørlegger, men hun ønsker nå å videreutdanne seg.