CosyTech fra Oslo fikk 2. plass

EM har overgått alle våre forventninger. Det har vært en helt utrolig opplevelse sier Hamza Nebolsi.

Strålende innsats: Hamza Nebolsi (til venstre), Aleksander Owren (nr 3 f.v.) og Erik Paalsrud (nr 4 f.v.) i Cosytech SB mottok flere priser i Lisboa. Foto: JA Europe.

Publisert 09.07.15

Oslo og Akershus

Hamza Nebolsi er daglig leder i studentbedriften CosyTech SB.

23 studentbedrifter fra 15 land hadde kvalifisert seg til finalen i  JA-YE European Enterprise Challenge, også kalt EM for studentbedrifter. 14.000 studenter fra 300 forskjellige universiteter og høyskoler er årlig engasjert i dette programmet. Ungt Entreprenørskap (UE) organiserer dette arbeidet i Norge.

NHO samarbeider tett med UE og er hvert år vertskap for NM i studentbedrift. – Dette viser at norske ungdommer med entreprenørielle ferdigheter kan hevde seg i konkurranse med de beste i Europa, sier Kristin Skogen Lund, NHOs administrerende direktør.

Hamza Nebolsi, leder i CosyTech, besøkte NHO-sjef Kristin Skogen Lund før EM.

Hamza Nebolsi og Kristin Skogen Lund

Kobler mobiler til bedrifter med NFC-teknologi

Studentene i CosyTech er fra Markedshøyskolen i Oslo og Handelshøyskolen BI. De har laget et nytt kommunikasjonsverktøy ved hjelp av NFC-teknologi (Near Field Communications), som gjør det mulig for mobiler og andre enheter å snakke sammen hvis de blir holdt inntil hverandre.

Teknologien gjør at bedriftene får kommunisert med brukerne sine på en helt ny og spennende måte.

CosyTech SB vant også The Visa Europe Award for Everywhere Commerce. – Dette var en også en stor seier for oss. Prisen inkluderer at vi får sitte i VISA sin innovasjonslab i London med mennesker som er dyktige på de feltene vi trenger til videre utvikling, sier Nebolsi.

I alt 23 studentbedrifter fra 16 europeiske land deltok i EM ©JA Europe.

EM Lisboa

Se større bilde av deltakerne i EM

– Spennende muligheter har åpnet seg gjennom deltakelse i EM. Vi har utvidet nettverket vårt og øyner muligheter for en pilot i Portugal, sier Nebolsi.