Trolig Europas eldste transportbyrå

H M Kristiansens Automobilbyrå på Rommen i Oslo er trolig Europas eldste transportbyrå med sine 140 års erfaring med trygg transport.

Daglig leder Morten Stovner-Sørlie i H M Kristiansens Automobilbyrå

Daglig leder Morten Stovner-Sørlie i H M Kristiansens Automobilbyrå. Sofie Oraug-Rygh fra NHO Oslo og Akershus til venstre. Fotograf: Siri Baastad

Publisert 14.12.16

Oslo og Akershus, Samferdsel

Bussene er deres står nesten aldri ubrukt. Du har sikkert sett dem på veien, de hvite bussen med HMK på siden. Det er ikke Hans Majestets Kongens Garde men Hans Kristian Martinsens Automobilbyrå.

Selskapet driver med utleie av busstransport inkludert sjåfør. Bussene finnes i mange størrelser fra store charterbusser til minibusser.

-Vi som jobber her har bakgrunn som bussjåfører. Vi har transportert mange store norske selskapet, Norges Fotballforbund, pasienter som skal opereres og deltakere til Norway Cup for å nevne noe, sier daglig leder Morten Stovner-Sørlie.

Tilgjengelighet er et stikkord: HMK løser problemer for kunder som trenger busstransport på kort varsel, men det er også faste ruter som helseekspress. Bussene blir så godt brukt at de stadig skiftes ut. Det betyr at det er euro6-diesel på samtlige busser.

-Color Lines passasjerer tilbys sightseeing med HMK. I tillegg kjører selskapet en fast sightseeingbuss i Oslo. Denne bussen har stoppested ved Rådhuset. Vi er spente på om vi fortsatt vil få kjøre i sentrum når Oslo skal bli så godt som bilfri, sier Stovner-Sørlie.

Det ikke så mange kanskje vet er at de også leier ut eksklusive limousiner med VIP-standard. Mang en kjendis har benyttet bilene til Bislet Limousine, som er et datterselskap. Da Obama fikk fredsprisen var det deres biler som ble brukt.