Global Future-deltakere rett til topps

Fire tidligere Global Future deltakere er blant vinnerne i Top 10 i år.

Fire tidligere Global Future deltakere er blant vinnerne i Top 10 i år.

Fire tidligere Global Future deltakere er blant vinnerne i Top 10 i år. Fotograf: Torhild Hallre

Publisert 03.11.16

Oslo og Akershus, Global Future

Top 10 er et kombinert synliggjørings- og kunnskapsutviklingsprosjekt rettet mot førstegenerasjons innvandrere som kommer til Norge etter fylte 16 år. En uavhengig jury foretar årlig en utvelgelse av ti vinnere.

Prosjektet er initiert av Lisa Cooper. Det søker å vise ”veien til suksess” ved å bygge rollemodeller av internasjonale personer som har hatt en suksessrik reise.

I år er det ikke mindre enn fire tidligere Global Future-deltakere blant de ti vinnerne.

De fire er John Lee Timuri fra Bærum, Himanshu Ardawatia fra Bergen, Mershia Sehic fra Stjørdal og Sahar Sediqi fra Rogaland.

John Lee Timuri kommer opprinnelig fra Zimbabwe. Han studerte ved BI. Etter vanskeligheter med å komme inn i arbeidsmarkedet begynte han for seg selv. Han startet en kleskjede med hip-hop klær, som på sitt største hadde filial i mange norske byer. Han brenner for å bygge studentboliger i Zimbabwe.

Himanshu Ardawatia vokste opp i India og bor nå i Bergen. Han er blant annet gründeren av rådgivningsbedriften En Sensa.

Mershia Sehic er opprinnelig fra Bosnia. Hun er i dag rektor for Voksenopplæringen i Stjørdal.

Sahar Sediqi er opprinnelig flyktning fra Afghanistan. Hun gikk på Global Future i Rogaland og er dag mellomleder i en internasjonal elektro og engineeringbedrift.

Vi gratulerer de fire!