Hvordan skape et slagkraftig næringsliv i Follo?

Dette spørsmålet blir stilt av Europabevegelsen i Follo. Politikere og næringsliv prøver å gi svar

#205

Europabevegelsen spør politikere og næringsliv om hvordan få fart på næringslivet Fotograf: Siri Baastad

Publisert 14.08.17

Oslo og Akershus

-Follokommunene burde skåret langt bedre i KommuneNM med tanke på den sentrale beliggenheten i nærheten av Oslo. Kommunene i Follo kan gjøre langt mer for å tiltrekke seg nye bedrifter, sier regiondirektør Nina Solli. Hun ønsker debatten fra Europabevegelsen velkommen.

Asker og Bærum har lenge vært storebror i Akershus når det gjelder arbeidsplasser basert på innovasjon og moderne teknologi. Etter etableringen av ny hovedflyplass på Gardermoen, har også Romerike og Lillestrøm-regionen svingt seg kraftig opp. Men hva med Follo? Hvordan skape et konkurransedyktig næringsliv her? Og hvor viktig er EØS-avtalen for de som skal lykkes på eksportmarkedet? Kan vi klare oss uten tilgangen til Europa? Det er Europabevegelsen som stiller disse spørsmålene.

De inviterer til debatt i Kolben Kulturhus om dette 28. augus kl. 19.00 . Devattpanelet består av: Regiondirektør Nina Solli i NHO, rektor Mari Sundli Tveit i NMBU, ordførerne Thomas Sjøvold og Tuva Moflag, samt en sentral bedriftsleder fra Follo, Anne-Lise Aukner i Nexans. Paneldebatten ledes av leder for Europabevegelsen i Norge, Jan Erik Grindheim, som også innleder.