Nyttig speeddate før kommunevalget

Sentrale politikere fra Oslo og Akershus stilte opp på næringslivets valgkampstart den 28. mai. Medlemsbedrifter som møtte fram fikk rikelig anledning til å få politikerne i tale.

Arne Rune Gjelsvik FrP og regiondirektør i NHO Oslo og Akershus, Nina Solli

Publisert 29.05.15

Oslo og Akershus

Temaene var mange og engasjementet var stort på de mange småbordene som var stilt opp for speed-date i Gamle Logen. Nina Torp Høisæter fra Aberia var en av dem som brukte tiden godt på de korte samtalene.

-Jeg ønsker en annen debatt om anbud og konkurranseutsetting i denne valgkampen. Jeg ønsker meg et fokus på hvordan private kan bidra til utvikling og fornyelse av tjenestene, sier hun.

Eivind Madsen fra Fretex var på speed-date for å overtale politikerne til fortsatt å satse på Fretex for klesinnsamling og gjenbruk.

-Vi er en attføringsbedrift og driver mye med arbeidstrening. Bare i år har vi fått 60 personer ut i ordinært arbeid. Derfor mener vi det er god samfunnsøkonomi å bruke oss, sier Madsen

Harald Nissen fra Miljøpartiet De Grønne og Oslo Bystyre synes han fikk mange interessante innspill i løpet av speed-daten.

-Jeg vil se nærmere på flere av sakene jeg har fått høre om i dag, ikke minst avslaget på søknad om friskole for yrkesfag, sier Nissen

Solveig Schytz (V) fra Akershus fylkesting hadde fått flere henvendelser om parkering, framkommelighet og kjøpesentre i løpet sine samtaler med næringsliv og handelsstand. Parkering var også Jon Steinar Johnsen fra Spec Savers opptatt av:

-Dere politikere kan ikke legge til rette for mer bilbasert handel på kjøpesentre uten at det går ut over handelsnæringen i sentrum, sa han.

Etter speed-daten var det byrådslederduell mellom Stian Berger Røsland (H) og Raymond Johansen (Ap). Arrangementet ble avrundet med debatt framkommelighet, kompetanse og offentlig innkjøpspolitikk samt pølser og øl for de som ville ha det.

Billedtekster:

Regiondirektør i NHO Oslo og Akershus i samtale med Frps Arne Rune Gjelsvik.

Duellen mellom byrådsleder kandidatene var mer tilspisset enn bildet kunne tyde på