Nyttige skritt i parken

Politikere og bedrifter ble matchet for gode samtaler eller en rusletur i parken. Begge parter opplevde at de lærte noe nytt på en halvtimes prat der næringsliv var på agendaen.

Gå for Næringslivet: Bente Stein Mathisen (H) og Heine Aardalen fra Stolt Bemanning

Gå for Næringslivet: Bente Stein Mathisen (H) og Heine Aardalen fra Stolt Bemanning Fotograf: Ingvild Eriksen Stehl

Publisert 08.06.17

Oslo og Akershus

Gå for næringslivet heter konseptet der NHO Oslo og Akershus inviterer stortingskandidater og bedriftsledere til å finne sammen over en kaffekopp eller på en spasertur. Tanken er at det er bedriftslederne som skal snakke og politikerne som skal lytte. Noen stortingsrepresentanter har møtt opp på dette flere ganger og opplever det som lærerikt:

- Kontakter ble opprettet og ideer utvekslet. En av anbefalingene var en tettere kontakt mellom utdanning og arbeidsliv, skrev Bente Stein Mathisen fra Akershus (H) i et leserinnlegg nylig.

Hun var svært fornøyd denne gangen også:
-Jeg lærte mye ved å snakke med Heine Aardalen i Stolt Bemanning. Bemanningsbransjen er variert. Jeg synes det er altfor mye svartmaling av hva de holder på med, sa hun etterpå.

-Vi snakket om et seriøst arbeidsliv og utfordringene i byggebransjen også, legger Aardalen til.

Ingvild Storås fra Baneservice benyttet anledningen til å snakke om jernbanereform og vedlikehold på jernbanen med Christian Tybring-Gjedde (Frp).

Ordfører i Ski og stortingskandidat fra Arbeiderpartiet, Tuva Moflag, la ut på tur i parken med Hege Schøyen Dillner fra Veidekke og Runar Frømyhr fra Nomias. De tre kom strålende tilbake og følte at de hadde fått "pratet ut". Praten hadde gått om alt fra bedre arealutnytting på gravplasser, utbygging, arbeidsplasser og det grønne skiftet.

-Kommunen kan bruke sin makt som innkjøper og reguleringsmyndighet til å stille krav til private om alt fra miljø til bruk av lærlinger i prosjektene, sier Moflag.

-Hun har virkelig skjønt det! sier Schøyen Dillner om Moflag.

Til sammen 7 politikere fra Frp, Krf, Ap og Høyre stilte opp på en regnværsdag på Majorstua. De fikk møte næringslivsledere i toppsjiktet fra flere bransjer.