Politisamarbeid gir mindre vold og ansvarlig skjenking

Både NHO Reiseliv og politiet er opptatt av at julebordstiden skal være en hyggelig tid med mer ansvarlig drikking og mindre vold. Utelivsbransjens gode samarbeid med politiet de siste årene har gitt resultater.

Publisert 05.12.14

Oslo og Akershus, Reiseliv

Nye tall viser at det er en kraftig nedgang i antall tilfeller av grov vold i Oslo sentrum. Det gjelder også i julebordsesongen. Siden 2012 har antallet voldsepisoder med skade gått ned med hele 33,5 prosent.

Samarbeid gir resultater
Den positive tendensen med mindre overskjenking og færre tilfeller av vold skyldes både økt innsats hos politiet og hos bransjen selv, blant annet gjennom Salutt-prosjektet, et samarbeid mellom politiet, aktører i utelivsbransjen og Næringsetaten. Målet med Salutt-prosjektet er å redusere og forebygge overskjenking, skjenking til mindreårige, vold og ordensforstyrrelser, samt å gi en økt trygghetsfølelse på byen til Oslos befolkning. Salutt står for Sammen lager vi utelivet tryggere. Du kan lese mer om Salutt her

-          Utelivet i Oslo er kjempe bra. Jeg tror nesten ikke at Oslo har vært bedre. Da må vi langt tilbake, sier Bjørn Åge Hansen, stasjonssjef på Sentrum Politistasjon.

Oppfordrer til samarbeid i flere byer
– Jeg synes det er flott å se at målrettet samarbeid mellom politiet og utelivsbransjen gjennom flere år gir tydelige resultater. Ved å bruke seriøse utelivsaktører som en ressurs og samarbeidspartner, står samfunnet sterkere i kampen mot kriminalitet og vold, sier NHO Reiseliv-direktøren. Nå ber hun andre kommuner se til Oslo.