Populært frokostmøte om endringer i AML

Rekordmange bedriftsledere fant veien til NHO Oslo og Akershus frokostmøte. Deltagerne fikk en nyttig oversikt over endringer i arbeidsmiljøloven og konsekvenser for egen bedrift.

Publisert 20.08.15

Oslo og Akershus

Endringene i Arbeidsmiljøloven trådte i kraft 1. juli 2015, og vil få betydning for mange bedrifter. For at våre medlemmer skal kunne holde deg oppdatert gjennomgikk NHOs advokat Silje Stadheim Almestrand de nye reglene.

Hovedregelen i norsk arbeidsliv skal fremdeles være fast ansettelse, men NHO har lenge presset på for mer fleksibilitet og adgang til midlertidige ansettelser på vegne av våre medlemsbedrifter.

Undersøkelser viser at mideltidige ansettelse kan ha en positiv effekt for enkelte som får vist seg frem for en arbeidsgiver. En midlertidig ansettelse kan derfor fungere son et springbrett inn i arbeidslivet. Samtidig senkes bedriftens terskel for å eksempelvis teste ut nye markeder, utvidelser og omorganiseringer ved å kunne ansette noen midlertidig.

Det er begrensninger knyttet til bruk av midlertidige ansettelser som ble gjennomgått på frokostmøtet. Du kan lese mer om disse ved å følge lenken under.

Kontakt oss

Ingvild Eriksen Stehl

Seniorrådgiver

NHO Oslo og Akershus

ingvild.eriksen.stehl@nho.no
Mobil
45208347
Jeanette Rønsen

Næringspolitisk rådgiver

NHO Oslo og Akershus

jeanette.ronsen@nho.no
Telefon
97647511