Riktig folk på viktig plass

Ole Christopher Johansen har fått en nøkkelposisjon hos gjenvinningsbedriften Stena Recycling på Frogner i Sørum. Bedriften valgte å satse på ham til tross for at han hadde gått noe ledig. Ole Christopher ble rekruttert gjennom Ringer i Vannet i juni.

Ole Christopher Johansen

Publisert 27.11.15

Oslo og Akershus

-Slik får bedriften riktig folk på en viktig plass, sier regiondirektør Nina Solli.

På Stena Recycling kommer det 60 trailere i timen med avfall som skal gjenvinnes. Elektronisk utstyr deles opp til komponenter som kan brukes om igjen – som plast og metall. De 70 – 80 personene som jobber der går skift. Ole Christophers jobb er å fjerne SF6-gass fra brytere i høyspentmaster. Dette må han ha et spesielt sertifikat for å gjøre. Dette tok han i oktober.

-Nå har bedriften kompetanse på et område vi ikke hadde tidligere. Jeg er svært fornøyd med å ha fått Ole Christopher hit til min avdeling. Jeg ser ikke bare på karakterer. De som kommer til oss må være interessert i å jobbe og i det vi gjør i bedriften. Dette er en god match, sier Ole Erik Sønsterud.

Produksjonssjef Patric Witting er også fornøyd med rekrutteringen som skjedde i samarbeid med Norasondegruppen og Ringer i vannet.

-Vi ser etter gode holdninger og sosiale personer. Det er fint hvis de har industribakgrunn, men det er viktigere at de tåler fysisk arbeid. Og så må de kunne norsk – eller svensk, legger han til. Witting er selv svensk.

-Jeg har sveisa siden jeg var liten. Jeg har fagbrev som platearbeider. Jobben består av en del problemløsning, det liker jeg. Du trenger ikke være ingeniør for å forstå det jeg jobber med, bare interessen for arbeidsfeltet er der, sier Ole Christopher Johansen.

-Ringer i Vannet er en rekrutteringsstrategi som er skreddersydd for næringslivet. Mens man før lette etter jobber som passet til en person, søker man nå etter personer som passer til jobben. Dette har ført til 3000 suksesshistorier. Bare Norasondegruppen alene har bidratt til 17 vellykkede rekrutteringer i år, sier Solli.