Romerike rundt med lærlingklausul

NHOs kampanje for flere lærlinger møttes med velvilje blant ordførerkandidatene på Romerike denne uka.

Publisert 20.08.15

Oslo og Akershus, Kompetanse og fagopplæring

Ordførere og ordførerkandidater ønsket også å forplikte seg til å stille krav om lærlinger ved anskaffelser og innkjøp.

Lørenskog Rørleggerbedrift AS, Betonmast Romerike, Møller Bil Jessheim, Byggmester Morten Andresen AS og Alpha Elektro var bedriftene som fikk besøk på regiondirektør Nina Sollis rundtur på Romerike. Politikere i Skedsmo, Sørum, Lørenskog, Ullensaker, Eidsvoll og Nittedal fikk besøk av NHO. Tonen som gikk igjen blant bedriftene var at lærlinger var en god måte å skaffe seg framtidens kompetanse og holde seg oppdatert på.

-Medlemsbedriftene i NHO er opptatt av å rekruttere kompetanse for fremtiden. NHO Oslo og Akershus ønsker å bidra til flere læreplasser i regionen -  både i offentlige og private virksomheter, sa regiondirektør Nina Solli da hun inviterte til signering.   Østlandssendingen var også med på signeringsrunden.

Målet er at så mange som mulig av ordførerkandidatene i Akershus skal signere. Signeringen er et ledd i en landsdekkende turné for å få flest mulig kommuner til å innføre lærlingeklausul. NHOs administrerende direktør Kristin Skogen Lund, vil overrekke budstikker og underskrifter fra hele landet til Kommunalminister Jan Tore Sanner på Småtinget i Fredrikstad 25. august.

Oslo Kommune har innført lærlingeklausul. Det betyr at Oslo Kommune i sine anbud velger leverandører som er lærebedrifter. Det stilles også krav om at bedriften har lærling på prosjektene og på oppdragene de gjør for Oslo Kommune.  Akershus fylkeskommune har vedtatt å innføre lærlingeklausul, men de har foreløpig ikke implementert den.