Seriøsitet, bemanning og gründerpolitikk

Mange temaer kom opp da vi inviterte til å gå for næringslivet på en kjølig novembermorgen.

#205

NHO Oslo og Akershus inviterte til "Gå for Næringslivet" Fotograf: Siri Baastad

Publisert 16.11.17

Oslo og Akershus

-Velkommen til oss! Vi i NHO Oslo og Akershus er stolte av de over 5 600 medlemsbedriftene våre og vi er opptatt av å bygge broer mellom medlemmene våre og politikerne våre. Dere som stortingspolitikere fra Oslo og Akershus har et spesielt ansvar for å høre hva lokale bedrifter er opptatt av og hva dere kan gjøre for å gi dem bedre rammebetingelser, slik at de kan fortsette å skape flere jobber for innbyggerne, sa regiondirektør Nina Solli.

Seks politikere ble koblet med dobbelt så mange bedrifter og skravla gikk. Deretter ble de sluppet ut på tur med en kaffekopp i hånda.
Etterpå fikk samtlige slippe inn i varmen og da fikk samtlige komme til orde.

Ingvild Storås fra Baneservice var opptatt av mer vedlikehold til jernbane. Ta en kikk på Venstres alternative budsjett, var hennes tips til politikerne fra regjeringspartiene.

Aberia Healthcares Nina Torp Høisæter var opptatt av at politikerne ikke skulle gjøre forskjell på private og ideelle firmaer som lever omsorgstjenester til det offentlige.

Vegard Vik i Kolonial.no tok opp gründerpolitikk: Her har ikke regjeringen levert, opsjonsbeskatningen er bare marginalt bedre. Vi som starter opp ønsker å tilby medeierskap istedenfor høyere lønn, men dette er ikke noe godt tilbud med dagens beskatning. Abelias forslag er langt bedre enn regjeringens, mente han.

Politikerne lyttet til kritikken, men Frps H Andreas Limi ønsket samtidig svar på spørsmålet; Med alle disse gode forslagene, hvor vil dere at vi skal kutte? Både tapt maskinskatt og gunstigere opsjonsbeskatning koster.

Frode Antonsen i BetonmastHæhre Boligbygg var opptatt av bemanningsbransjen:

- 80 prosent av våre folk er egne håndverkere. Slik er det også hos de største konkurrentene. Men vi er helt avhengig av å få dekket inn behovet for arbeidskraft via bemanningsbransjen. Vi har to måter å rekruttere nye ansatte på hos oss; Den viktigste er lærlinger, deretter ansetter vi folk som vi har lært å kjenne fordi de har kommet til oss via bemanningsbransjen. Ved å forby bemanningsbransjen, vil de seriøse rammes og de useriøse vil holde på som før. Det er Arbeidstilsynet må gjøre jobben sin, de må skille mellom seriøse og useriøse.

Arbeiderpartiets Tuva Moflag var enig med Antonsen i at denne saken ikke er svart eller hvit, men har nyanser.