Tok gull i Yrkes-EM

Ida Sæterdal tok gull i mediegrafikerfaget under Euroskills 2014. Hun jobber til daglig for Concorde Design i Oslo, der hun også har vært lærling.

Ida Sæterdal - gullmedaljevinner i mediegrafikerfaget

Publisert 08.10.14

Oslo og Akershus, Kompetanse og fagopplæring

Det har vært en kjempeopplevelse å være på det norske Yrkeslandslaget og å være med i EM, sier Ida.

Europas beste helsefagarbeidere
Stine Birgitte Harsem Kipperberg fra Ålesund og Marita Puntervoll fra Egersund tok også gull i Euroskills 2014. De er dermed kåret til Europas beste helsefagarbeidere. Jentene fikk i tillegg en ekstra medalje for høyeste poengsum på det norske laget, og ble kåret til "Best of nation".

Bronse i sveisefaget, kokkfaget og lagkonkurranse i kokk- og servitørfaget
Kristian Skibenes fra Husa i Hordaland jobber til daglig for Kværner Stord. Han tok bronse i sveisefaget under Yrkes-EM, Kristin Skogen fra Rissa i Trøndelag steppet inn på yrkeslandslaget kun dager før Yrkes-EM på grunn av sykdom, og tok en imponerende bronsemedalje i kokkefaget i tillegg til bronse i lagkonkurransen sammen med servitør Thora Karen Knutsdottir fra Sylling i Lier. Bronsevinnerne jobber til daglig sammen på restauranten To rom og kjøkken i Trondheim.

To gull og tre bronse til Norge i Euroskills 2014
Det norske yrkeslandslaget stakk av med 5 medaljer under EM i yrkesfag, Euroskills 2014 som ble avholdt 2.—5. oktober i Lille, Frankrike. 2 gull (mediegrafiker og helsearbeider) og tre bronse (sveisefaget, kokk og lagkonkurransen for  kokk- og servitør).

Internasjonale konkurranser og Norgesmesterskap
WorldSkills Norway har ansvar for det norske Yrkeslandslaget som hvert annet år deltar i de internasjonale konkurransene WorldSkills Competition (Yrkes-VM) og EuroSkills (Yrkes-EM). I tillegg arrangeres Yrkes-NM hvert annet år.