Trodde på jobbmatch

SENS trodde på jobbmatch og det er både ABK Klimaprodukter og Roger Strand glade for.

Romunas Losinskas, Roger Strand og Tom Lundquist (Foto: Baard Fiksdal)

Publisert 05.04.16

Oslo og Akershus

Det er ikke første gang ABK Klimaprodukter rekrutterer utradisjonelt, og smart. Tirsdag fikk de diplom for ansettelse gjennom Ringer i Vannet.

-Jeg hadde kjørt meg helt ned og hadde ikke vært i jobb på over to år. Ikke hadde jeg noe tro på at jeg ville takle noen fysisk krevende jobb heller, forteller Roger.

Nå stortrives han på lageret til ABK Klimaprodukter og arbeidsgiver satser på ham.  Roger oppsummerer mye av essensen i "Ringer i Vannet" når han sier jobben og oppfølgingen har løftet ham opp og bidratt stort til livskvaliteten.

Da jobbkonsulenten fra Norasonde koblet han på "Ringer i Vannet"-avtalen til Sens, hadde tiltaksbransjen mer tro på ham enn han selv hadde. Det, og det at han kom til en inkluderende arbeidsgiver, gjorde sitt til dette ble jobbmatch.

Tom Lundqvist er logistikksjef i ABK Klimaprodukter og står stødig i sin helhetlige tenking om helsefremmende arbeidsplasser. Han har blikk for de rette kandidatene, han gir muligheter, men stiller også krav. Og han vet denne tenkemåten synes på bunnlinjen.

-Ikke alle får vist frem sitt beste på et jobbintervju. Når søkerbunken er høy, er det lett at de med hull på CV-en legges til side. Derfor er det meget gunstig for både arbeidsgiver og kandidat å ha en utprøvingsperiode før man ansetter. ABK Klimaprodukter har rekruttert flere medarbeidere gjennom ulike kandidatprogram og det er meget positivt for oss å ha en "Ringer i Vannet"-avtale.

Tom er meget godt fornøyd med sin faste kontaktperson i "Ringer i Vannet", Conny Lexmond, KAM fra Sens.

-Dette har vært en "Ringer i Vannet"-prosess helt etter boka, forteller hun når diplomet deles ut.

-Vi skrev kontrakt med "Ringer i Vannet" i 2014 og fikk grønt lys da ABK ønsket en ny person til et lengre vikariat. Jeg forhåndsintervjuet fire kandidater fra attføringsbedriftene – og endte med å foretrekke Roger. Han viste at han var jobbklar og ga et godt inntrykk. Gjennom et tett samarbeid mellom Norasonde, Sens og arbeidsgiver fikk kandidaten god oppfølging. Det ga ham innsteget han trengte for å komme tilbake til arbeid.

-ABK Klimaprodukter har fått en flott medarbeider og samtidig tatt samfunnsansvar – NHO "Ringer i Vannet" gratulerer med diplomet! sier prosjektleder Ingeborg Malterud.