Bedriften fant kompetansen de lette etter i Hurtigsporet

Hurtigsporet har mange kandidater med etterspurt kompetanse i Østfold

#205

Fadi på arbeidstrening hos Quality Hotel Fredrikstad. Kilde: NRK

Publisert 14.02.18

Østfold

Fadi Almatroud har lang erfaring som kokk fra Syria. Gjennom prosjektet Hurtigsporet har han kommet ut i arbeid på Quality Hotel i Fredrikstad. Målet med prosjektet er å hjelpe flyktninger som har etterspurt kompetanse ut i arbeid, dermed også hjelpe bedriftene med å finne kompetansen de behøver. 

- Jeg har vært i Fredrikstad i fire måneder. Jeg kan lage arabisk mat og nå lærer jeg meg norsk mat her på hotellet, sier Fadi.

Kjøkkensjefen er veldig fornøyd med både Fadi og det Hurtigsporet tilbyr.

- Det har gått helt strålende, han kom inn med stå på vilje og han gjør en strålende jobb, sier kjøkkensjef Eide. 

Rådgiver Yusuf Nebi Bastas i NHO Østfold gjestet NRK Østfold studio for å snakke om hvorfor Hurtigsporet er viktig for hele samfunnet.

#205

- Verdien av arbeid er enormt. For individet som får muligheten til å utvikle seg og få bedre økonomi, for bedriftene som er avhengig av riktig kompetanse til riktig tid og gode folk som kan bidra til å utvikle bedriften videre, og ikke minst for hele samfunnet. Skal vi fortsette å ha en god velferdsstat er vi avhengig av å ha flest mulig i jobb til enhver tid, sa Bastas.

NAV og NHO planlegger et speed-intervju arrangement 8.mars på Quality Hotel Fredrikstad. Mer informasjon kommer og alle arbeidsgivere er velkommen. Du kan lese mer om Hurtigsporet og bli kjent med kandidatene her; Hurtigsporet Østfold

Se hele nyhetssendingen her: NRK Østfold 

Kilde: NRK Østfold