Gaseller står for jobbvekst

I går startet DNs årlige gasellekåring. Gasellene er Norges raskest voksende og mest vellykkede bedrifter. En gaselle må ha minst doblet omsetningen på fire år og tjent penger. I år er NHO for første gang hovedpartner i DNs gasellekåring. Først ute var gasellene fra Østfold og Akershus.

#205

Direktør Gulbrandsen under gaselle-konferansen.

Publisert 26.10.17

Oslo og Akershus, Østfold

Regiondirektør Roald Gulbrandsen i NHO Østfold talte fra scenen til flere hundre optimistiske gaselle-bedrifter. Gulbrandsen holdt et foredrag kalt «Oppsvinget er i gang, nå trenger vi jobbvekst». Under foredraget trakk han frem viktigheten av gaseller for å skape vekst i samfunnet.

#205Regiondirektør Gulbrandsen taler til en fullpakket forsamling.

-  Vi ser et oppsving i norsk økonomi og blant norske bedrifter, så det som er viktig nå er å skape flere jobber, sa Gulbrandsen til de oppmøtte.

- Det er et oppsving, men gullalderen er over i norsk økonomi. Vi er i en situasjon der Oljefondet har en lavere avkastning enn det som var situasjonen i 2012. Det er her dere som gaseller kommer inn, det handler om å bringe håp inn i menneskers øyne, fortsatte Gulbrandsen.

For andre gang på rad ble Rygge Varebilinnredning gasellevinner i Østfold. Bedriften er spesialist på minibuss, skapbil, planbil og varebilløsninger, samt spesialutstyr til service- og håndverksbiler.

- Gratulerer til Rygge Varebilinnredning. Vi er veldig stolte over at Østfold er hjem til veldig mange gaselle-bedrifter. Samtidig må vi legge til rette for at vi får enda flere gaseller i Østfold, sier Gulbrandsen.

#205NHO var tilstedet med stand for å fortelle deltakerne om alle de gode medlemsfordelene.

I Akershus ble årets gaselle Unilamp Norden. Bedriften ble til ved at grunder Per Norman Nielsen falt i en heissjakt og fikk alvorlige skader. Dermed måtte han slutte å jobbe som heismontør og finne på noe annet. Nå er han god for 200 millioner og eier Unilamp Norden, gasellevinner i Akershus.

- Vi er stolte over å ha mange gaseller i Akershus. Gasellebedriftene har sterk omsetning og vekst, de drives av energiske grundere, og de kan inspirere andre som ønsker å satse. Gratulerer til Unilamp Norden som ble beste gaselle i Akershus, sa regiondirektør Nina Solli i NHO Oslo&Akershus som var tilstede under gårsdagens kåring.

#205Regiondirektør Nina Solli med sjefsredaktør Amund Djuve i DN

Direktør Dag Arthur Aasbø i Borregaard deltok i paneldebatt og fortalte at suksessen til Borregaard kommer som følge av at de stadig tenker nytt og omstiller seg. Han la også vekt på at en god ide må kunne kommersialiseres og selges til markedet.
  #205Direktør Dag Arthur Aasbø med regiondirektør Gulbrandsen.

Selv om optimismen var stor blant deltakerne understreket Gulbrandsen at jobbveksten vil være krevende og at bedriftene trenger de beste rammene for å lykkes.

- Det som blir viktig for NHO er å sørge for at vi har et godt næringslivsklima. Vi må ha et Norge som på alle måter legger til rette for gasellene. Jobb nummer én er å skape flere jobber, så det er spennende å lese om årets gasellebedrifter som teller over 70.000 ansatte, fortalte han fra scenen.