Hurtigsporet - det finnes mye unik kompetanse blant flyktninger som din bedrift kan få glede av

Lege, flislegger, kinesisk, ingeniør, kokk, biologi, IT, russisk, bibliotekar og mye mer. Bli kjent med våre kandidater.

#205

Hurtigsporet Fredrikstad

Publisert 14.01.18

Østfold

Hurtigsporet skal få innvandrere med fluktbakgrunn som står nærme arbeidsmarkedet raskere i jobb. Dette er personer som har en kompetanse som er etterspurt i arbeidsmarkedet i Østfold. 6 av 10 bedrifter oppgir i NHOs kompetansebarometer at de har et udekket kompetansebehov. 

NAV og NHO samarbeider for å få flere flyktninger i arbeid. NAV kan bidra med hjelp til rekruttering og tilrettelegging, og har ulike støtteordninger som kan bidra til at bedrifter vil la arbeidssøkere få prøve seg i jobb. Et eksempel på det siste er lønnstilskudd, som kan gis for en periode. Her vil man få tett og god oppfølging med tilgjengelig kontaktperson både for bedriften og kandidaten. 

At flest mulig er i jobb sikrer et godt samfunn å leve i for alle. Lykkes vi med å inkludere flere flyktninger i arbeidslivet vil det være av stor verdi for samfunnet, bedriften og den enkelte. 

Bli kjent med våre tolv kandidater fra Fredrikstad området og ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål. Vi kommer også til å invitere interesserte bedrifter til speed-intervjuer i februar.

Yusuf Nebi Bastas, NHO Østfold: yusuf.nebi.bastas@nho.no
Maria Andersen, NAV Fredrikstad: maria.andersen@nav.no
Eileen Hansen, NAV Fredrikstad: eileen.umbach.hansen@nav.no

 

Oyuntsetseg Uzumchin

#205 
Oyuntsetseg er 29 år gammel og kommer fra fra Kina. Hun snakker norsk, kinesisk, japansk og mongolsk. Hun har en bachelor i både biologi og pedagogikk, utdanningene er godkjent av NOKUT som fire års høyere utdanning. Oyuntsetseg har yrkeserfaring som kontormedarbeider, barnehageassistent, barn- og ungdomsskoleassistent og medarbeider på SFO. 

- Jeg ønsker å ha en fast inntekt og være selvstendig, sier Oyuntsetseg.

Hussam Shamsi

#205
Hussam er 39 år gammel og kommer fra Syria. Hussam snakker norsk, engelsk, arabisk og litt fransk. Han er utdannet elektronikkingeniør med bachelorgraden godkjent fra NOKUT. Mastergraden hans er under godkjenning. Videre har han mer enn 20 års erfaring innenfor IT, undervisning og ledelse.

- Jeg ønsker å ha en jobb å gå til så snart som mulig. Spesielt ønsker jeg å jobbe innenfor smarthus løsninger, overvåkningssystemer og IT, sier Hussam.

Mohammed Aman Ibrahim

#205
Mohammed er 31 år gammel og kommer fra Etiopia. Han snakker norsk, engelsk, oromo og amharisk. Mohammed har en bachelor i Electrical Engineering og en master fra Belgia i Electronics Engineering. Videre har en flere års erfaring som lektor på universitetet i Etiopia og fra it-avdelingen i Fredrikstad kommune. 

- Jeg ønsker å finne en jobb hvor jeg kan benytte min utdanning og erfaring, sier Mohammed. 

Reza Bagheri

#205
Reza er 28 år gammel og kommer fra Iran. Han snakker norsk, engelsk, persisk, tyrkisk, kurdisk og litt arabisk. Han har en master i økonomi og har tatt utdanning innen IT. Videre har han jobbet med IT og installasjoner ved bla. Mobinet i Iran og vært selvstendig næringsdrivende. 

- Mitt mål er å få arbeid innenfor min erfaring og utdanning. På sikt ønsker jeg å kunne være selvstendig næringsdrivende igjen, sier Reza.

Ferand Abbas

#205
Ferand er 29 år gammel og kommer fra Syria. Han snakker norsk, engelsk, russisk og arabisk. Ferand er utdannet lege fra Russland og har jobbet som tolk samt språklærer. 

- Jeg ønsker å være en nyttig ressurs for samfunnet. Mitt mål er å jobbe innen helse og medesin, sier Ferand. 

Mutsim Hroun Musa Feenowy

#205
Mutsim er 29 år gammel og kommer fra Sudan. Han snakker norsk, arabisk og zaghawa. Mutsim har bechelor i Economics and Management Sciences som er godkjent av NOKUT. Videre har han jobbet med regnskap og revisjon i en bank i Sudan og lærerassistent i Fredrikstad kommune. 

- Jeg har som mål å få arbeid innen økonomi og regnskap, sier Mutsim.

Yasmin Yasin

#205
Yasmin er 32 år gammel og kommer fra Syria. Hun snakker norsk, engelsk og arabisk. Yasmin har en godkjent utdanning innen Education, Management and Planning. Videre har hun jobbet som lærer på barneskole og innen administrasjon. 

- Jeg ønsker å få arbeid innenfor min utdanningsretning og være en positiv bidragsyter, sier Yasmin 

Ahmad Almozzen

#205
Ahmad er 48 år gammel og kommer fra Syria. Han snakker norsk, litt engelsk, russisk og arabisk. Ahmad har en master i varmeelektrostasjoner fra Ukraina. Han har 16 års erfaring fra et statlig firma i Syria innenfor arbeid med produksjono og overføring av strømkraft. Han har også jobbet med strømforsyningsanlegg, tavlemontering, transformatorer og varmeanlegg. 

- Mitt mål er å få meg jobb. Jeg ønsker å jobbe innenfor mine kompetanseområder, også er jeg meget interessert i fornybar energi.  

Mohannad Khter Jali

#205
Mohannad er 29 år gammel og kommer fra Sudan. Han snakker norsk, engelsk og arabisk. Mohannad har en bachelor i vitenskap, bibliotek og informasjon. Videre har han jobbet ved det nasjonale arkivet i Sudan. 

- Mitt mål er å få en fast jobb, drømmejobben er bibliotekar, sier Mohannad. 

Fadi Jamil Almatroud

#205
Fadi er 34 år gammel og kommer fra Syria. Han snakker norsk, arabisk og litt engelsk. Fadi er utdannet innen hotell og reiseliv. Han har jobbet 13 år som kokk og servitør. 

- Mitt mål er å få meg fast jobb på hotell eller resturant hvor jeg kan benytte min erfaring og interesse for mat, sier Fadi.

Ibrahim Habib

#205
Ibrahim er 45 år gammel og kommer fra Syria. Han snakker norsk, engelsk og arabisk. Ibrahim har en bachelor i økonomi med spesialisering i business-administration. Han har 9 års erfaring som leder i et firma innen salg og elektroindustri. 

- Jeg vil finne arbeid innenfor min utdanning og erfaring. På sikt ønsker jeg å starte min egen bedrift, sier Ibrahim. 

Omar Ibrahim Ahmad

#205
Omar er 30 år gammel og kommer fra Irak. Han snakker norsk, arabisk og litt engelsk. Omar er universitetsutdannet innen IT og matematikk. Han har jobbet som salgskonsulent for et indisk medesinfirma og et tyrkisk matfirma. I tilegg til dette har han jobbet som flislegger. 

- Mitt mål er å få fast jobb, gjerne innen praktiske oppgaver som flislegging. På sikt ønsker jeg å videreutdanne meg innen IT, sier Omar.