Karriere- og kunnskapsdag på Øra

Nærmere 320 elever og 30 lærere, karriererådgivere og rektorer fra Fredrikstad-skoler møtte tirsdag 19. mai mulige fremtidige arbeidsgivere på Øra industriområde. Her fikk 9. klassinger et innblikk i de yrkesmuligheter som finnes.

Elevene fikk en smak på Pechu Kocha som presentasjonsform da Kjetil Haugsbro fra ARENA Magica fortalte om de kreative næringene knyttet til Hydrogenfabrikken.

Publisert 19.05.15

Østfold, Kompetanse og utdanning

Elevene startet dagen med en felles samling på Velferdshuset med velkomstord fra NHO Østfolds regiondirektør Espen N. Evensen og nettverksleder i Partnerskap for karriereveiledning Ingrid Fløtra, samt innlegg fra Tore Auensen fra Fredrikstad Innovasjonspark. Så gikk elevene på stasjonsvandring og fikk møte representanter fra en rekke bedrifter på Øra: Kronos Titan, Kemetyl, Denofa og Prediktor. Dagen ble avsluttet med Pecha Kucha presentasjon fra Snø Designstudio, Handegård, Provinsen på Hydrogenfabrikken. Arena Magica og Urban Foods var også blant bidragsyterne.

Målet var at unge som tilhører Fredrikstadområde fikk en oversikt over ulike bransjer og bedrifter som er etablert på Øra (og generelt i regionen). Fokus var også på å gi informasjon om hva som er forventet kompetanse og ferdigheter i ulike bransjer og ikke minst holdninger i det å være i arbeid.

- Det var en utrolig flott opplevelse og se så stort engasjement både hos elever og voksne da de rullerte rundt og fikk presentasjoner av de ulike bedriftene og yrkene, sier en fornøyd Elena Rosnes, rådgiver NHO Østfold.
 - En unik sjanse til å skape en innovativ møteplass for ungdom og lokale bedrifter, synes Ingrid Fløtra, nettverksleder i Partnerskap for karriereveiledning.

Det var NHO Østfold, Fredrikstad Innovasjonspark og Partnerskap for karriereveiledning i Fredrikstad og Hvaler som sto for arrangementet, som forhåpentligvis blir en årlig happening.

 

 

 

Kontakt oss