Jørgen fikk Medal of Excellence under Yrkes-VM i Brasil

Det ble ikke edelt metall på Jørgen Solberg fra Moss under premieutdelingen i WorldSkills i Brasil, men han mottok "Medal of Excellence". Denne prisen ble gitt til deltagere som oppnår mer enn 500 poeng og har levert ekstraordinært. Vi gratulerer Jørgen fra Arctic Kulde AS med utrolig bra innsats!

Foto: Worldskills

Publisert 18.08.15

Østfold, Kompetanse og utdanning

Jeg har hatt en fantastisk tur til Brasil sier Jørgen - Dette har vært en opplevelse for livet og det mest lærerike jeg har vært med på. Det var en veldig glad og lettet Jørgen som endelig var ferdig med det han hadde jobbet for i mange måneder. - Jeg vil gjerne få takke WorldSkills Norge, arbeidsgiver Arctic Kulde AS og bransjeorganisasjonen VKE som har gjort dette mulig for meg. - Uten dem hadde jeg ikke vært her. 

- Jørgen har vært en meget positiv og faglig dyktig deltager, sier Bransjesjef Kulde i VKE. - Vi er kjempestolte over innsatsen til Jørgen og er sikre på at dette vil bidra til ytterligere synliggjøring av faget vårt og ikke minst rekruttering inn i kuldebransjen. 

I alt 1,189 unge deltakere fra over 60 land konkurrerte i 50 ulike fag. Fra Norge deltok 19 unge nordmenn i 18 ulike fag. Alle er under 23 år, har tatt eller er i ferd med å ta fagprøve. De har alle blitt tatt ut til å delta på Yrkeslandslaget basert på skolekonkurranser, Yrkes-NM, og deltakelse i Yrkes-EM. www.worldskills.no

Fremtidens arbeidsliv kan nyte godt av deltakere i yrkeskonkurranser som WorldSkills. Mennesker med kunnskaper, erfaringer og holdninger vil bli ettertraktede arbeidstakere. Yrkesfag vil bli etterspurt og fagkunnskap vil bli verdsatt. WorldSkills vil være med på å fremme fag- og yrkesopplæringen i Norge og bidra til økt forståelse for denne type utdannings verdi, sa Svein Oppegård, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO og styreleder i WorldSkills.

Tekst: VKE – Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi