Næringsministeren lyttet til næringslivet i Østfold

NHO Østfold inviterte statsråd Torbjørn Røe Isaksen til Østfold for å lære mer om innovasjon og forskning i næringslivet. Statsråden ble ikke skuffet.

#205

Næringsministeren hos Slåttland Mek.

Publisert 25.04.18

Østfold

Næringsministeren besøkte Slåttland Mek. i Rakkestad, Borregaard i Sarpsborg og avsluttet Østfold-dagen med lunsj og toppledersamling på Refsnes Gods i Moss. Dagen var en invitasjon fra NHO Østfold. Bakgrunnen for invitasjonen var statsrådens ønske om innspill til politiske tiltak og virkemidler innenfor forskning og innovasjon i næringslivet.

- Bedriftene i Østfold er dyktige på forskning, innovasjon og omstilling. Derfor mente jeg at statsråden ville få stor glede og nytte av å møte disse bedriftene, sier regiondirektør Roald Gulbrandsen i NHO Østfold.

På Jeløy møtte statsråden 30 toppledere fra ulike bransjer i Østfold for å høre hvordan innovasjon og forskningspolitikken kunne bli enda bedre. 

-  Å være rundt på bedriftsbesøk er veldig viktig. Jeg får masse tall, masse rapporter og masse beskrivelser av hvordan ordninger fungerer, men det er noe helt annet å besøke en arbeidsplass, snakke med folk direkte, forteller statsråden til Moss Avis. 

- Regjeringen har gjort gode grep for å gjøre bedriftene enda mer konkurransedyktige, men vi må alltid se på forbedringsmuligheter. Blant annet må virkemiddelapparatet være enklere å forstå og mindre byråkratisk, understreket regiondirektør Gulbrandsen.  

Statsråden var tydelig imponert over alle de omstillingsdyktige bedriftene i Østfold. Hos Slåttland Mek. fikk han se nærmere på deres VR-digitaliseringsprosjekt som får støtte fra SkatteFUNN. Ministeren var også klar på at han burde ha besøkt Borregaard tidligere.

- Jeg skulle vært her allerede da jeg var kunnskapsminister. For Borregaard er selve eksempelet på en kunnskapsbedrift, der doktorgrader og fagarbeidere utfyller hverandre, sa statsråden til Sarpsborg Arbeiderblad. 

Trykk her for å se nyhetssendingen fra besøket til Borregaard.