Ny medarbeider

Bli kjent med vår nye kollega Yusuf Nebi Bastas

Publisert 03.01.17

Østfold

Nebi er 27 år gammel og akkurat flyttet til Fredrikstad fra Ski. Han har en mastergrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo og jobbet hos kasakhstanske ambassaden i Norge samtidig som han studerte. Hos ambassaden jobbet Nebi nært med Statoil i forbindelse med Statoils aktiviteter i Kasakhstan.

Nebi kommer til NHO Østfold fra Justis- og beredskapsdepartementet hvor han jobber med strategisk krisehåndtering, med særlig fokus på informasjon og kommunikasjon. Terrorangrep i Europa og cyberangrep mot norske interesser er eksempler på kriser Nebi har jobbet med i departementet. Nebi har også jobbet i Statnett SF hvor han hadde hovedansvaret for den daglige driften av to fornybarenergiordninger, et EU prosjekt og en norsk-svensk ordning, med fokus på kontakt med medlemmene i ordningene som bestod av aktører i den norske og europeiske kraftbransjen.

Nebi sier at han gleder seg til å jobbe i NHO Østfold og lære mer om næringslivet i fylket.

-       Østfold er et spennende fylke med et mangfoldig næringsliv som har et enormt potensiale, sier han, og legger til at regjeringens valg om å presentere sin melding om bioøkonomi hos Borregaard i Østfold er en indikasjon på hvor viktig næringslivet i Østfold er.

-       Stillingen er krevende og utfordringene står i kø, men det er nettopp det som gjør stillingen i NHO Østfold veldig spennende. Å bidra til å fremme næringslivet i Østfold vil være en givende og meningsfylt hverdag for meg, sier den nye NHO-rådgiveren.

Det at arbeidet til NHO blir påvirket av mange ulike faktorer, alt fra klima til asyltilstrømninger til oljeprisen i verdensmarkedet, syns han er kanskje det aller mest spennende med å jobbe i NHO.

-       Jeg gleder meg til å rulle opp ermene og begynne å jobbe for våre medlemmer i Østfold.