St.Olav vgs og Østfold Energi

Hva er virkningsgraden i et vannkraftverk? Og hvor blir den tapte energien av? Dette var noen av spørsmålene fysikkelevene i andreklasse på St. Olav videregåendeskole i Sarpsborg fikk bryne seg på da strategidirektør Tommy Fredriksen i Østfold Energi overtok som fysikklærer denne uken.

Østfold Energis Tommy Fredriksen viser Paula Marie Olsen hvordan strøm blir til i et vannkraftverk. Foto: Cecilie Rikstad / Østfold Energi

Publisert 25.02.15

Østfold, Kompetanse og utdanning

Fysikk i praksis.
24. februar tok strategidirektør Tommy Fredriksen fra Østfold Energi over en fysikktime på St. Olav vgs. Her ble det undervisning tilpasset læreplanen samtidig som elevene fikk innblikk i hvordan det er å jobbe med fysikk i praksis i et selskap som jobber med fornybar energi.

Fysikktimen er en del av Energi Norges rekrutteringsprosjekt. Det er utarbeidet et undervisningsopplegg som gjør det enkelt for ingeniører i fornybarnæringen å ta på seg rollen som lærer for en dag. Dette kan bidra til å øke realfagsinteressert ungdoms kunnskap og interesse for det fornybarnæringen jobber med. Undervisningsopplegget er tatt i bruk over hele landet.

Kontakt oss