Vi vil at flere jenter velger teknologien

Skal vi klare å møte morgendagens utfordringer må vi ha flere jenter som ønsker å studere teknologi og realfag.

#205

Jenter og teknologi 2017

Publisert 08.11.17

Østfold

Jenter fra ungdomsskoler i hele Østfold var samlet på Quality da NHO arrangerte konferansen «Jenter og Teknologi».

- Andelen av jenter som studerer realfag og teknologi er for liten. Vi trenger nye løsninger for å håndtere utfordringer i samfunnet innen for eksempel klima og helse. Da nytter det ikke at halve befolkningen står utenfor. Bedriftene trenger også flinke jenter som går inn i realfag, forteller regiondirektør Roald Guldbransen i NHO Østfold.

Derfor arrangerer NHO konferansen «Jenter og Teknologi» for jenter rundt i hele Norge.

– Responsen er veldig god og jeg tror at jentene har lyst til å jobbe med dette her. Vi prøver da å legge til rette, og vi ser at når jentene kommer inn i bedriftene, og er litt kreative og «fram i skoene» så er det veldig bra for bedriftene, fortsetter Gulbrandsen. 

På konferansen var det lokale jenter fra Borregaard, Inspiria, Infotjenester og Sciencelinja på Greåker videregående skole som delte sine erfaringer og historier med teknologi og realfag.

- Østfold er et industrifylke og er knallgode på industri. Vi har vært gjennom en vanskelig periode, men bedriftene ser nå lysere på framtida. Det har vi sett på målinger i hele år. Så det går bedre for Østfoldbedriftene, og vi tror de ville vært tjent med å få inn flere jenter i de tradisjonelt guttedominerte teknologi jobbene, avslutter Gulbrandsen.

Esmeralda Perez (18) fra Moss pendler to timer hver dag for å kunne gå på sciencelinja i Sarpsborg og studere teknologi. 

- Det er absolutt verdt det. Uansett om man vil bli ingeniør eller lege så er kunnskaper innen teknologi og data relevant. Man ser sammenhenger mellom teori og den virkelige verden på en helt annen måte, sier hun.